В Ужгороді стартував "Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль"

В Ужгороді стартував "Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль"
"Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль" відкрили в Ужгороді 1 жовтня. За словами співорганізатора Олександра Мерявчика, зробили це для популяризації закарпатського кінематографа. Розпочали захід із кінопоказу документальної стрічки про зародження українського року під назвою "Вусатий Фанк".

 

Український документальний фільм "Вусатий Фанк" режисера Олександра Ковша показали на відкритті першого "Карпатського гірського міжнародного кінофестивалю". Прийти могли усі охочі. Переглянути стрічку прийшла й ужгородка Олександра Артюхіна: "Мені, скажімо так, нечужа ця тематика, тому що мій тато теж колись був учасником такого ВІА-гурту в місті Тернопіль. Він також розповідав мені про бабінні магнітофони, про те, як вони ловили польську хвилю і напівзаконним шляхом записували музику на ці бабіни, потім крутили їх на радіо. Мені було дуже цікаво подивитися, як це в інших регіонах, як це працює. Загалом мені дуже сподобалося".

 

Співорганізатор фестивалю Дмитро Грешко, пояснив чому обрали на відкриття заходу саме цей фільм: "Це фільм, який нам погодились дати безкоштовно й показати на нашому кінофестивалі, тим більше він стосується гір, що дуже важливо було саме мати фільм для гала-показу до теми гір. Там музика шикарна, тобто в нас це було й про це дуже швидко забули, а кіно – це один із способів прийти до своєї культури".

 

116 кінострічок надіслали документалісти з 45 країн для участі в першому "Карпатському гірському міжнародному кінофестивалі". Під час заходу організатори покажуть близько 80-ти фільмів та проведуть чимало майстер-класів.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів