У Берегові дітям представили традиційні старовинні розваги

 У Берегові дітям представили традиційні старовинні розваги
Народна майстерня «Резеда» організувала захід, пов’язаний із традиціями збору врожаю, де діти могли ознайомитись зі старовинними звичаями, пов’язаними з цією порою піснями, танцями, а також народними казками, ремеслами.

 

Дійство провели на базі народної майстерні, яка розташована в будівлі Генерального консульства Угорщини у м. Берегово. У рамках програми зі збереження традицій молодь та діти мали можливість долучитися до майстер-класів із рукоділля, виготовлення ляльок та предметів із кукурудзяного листя, техніки валяння, бісероплетіння.

Завдяки ансамблю «Шодро» учасники заходу взяли участь і в танцювальному майстер-класі. Діти також вивчали народні пісні з Жанеттою Комаромі та слухали народні казки від Давіда Бака, інструктора народної майстерні.

«У нашій творчій майстерні регулярно проводяться тематичні заходи, під час яких презентуємо  дітям традиції та культуру через світ рукоділля, музики й танцю. Сьогодні представляємо традиції свята збору врожаю винограду. Коли дозволяє погода, ми також відвідуємо обійстя, щоб побачити на місці, як, наприклад, відбувається процес чавлення винограду. На жаль, через погоду ми не мали можливості це зробити зараз, але, тим не менш, під час занять ремеслами, знайомства з казками і танцями ми пояснюємо дітям, що збирання врожаю – це була спільна праця, яка мала  багато традицій, де пов’язані робота та святкування. Мета наших заходів – поширення етнографічних знань серед дітей», – повідомила Еніка Вараді, керівник Народної майстерні «Резеда».

Kárpátalja hetilap

 

02 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів