Рецепт вихідного дня: бісквітний рулет із кремом та джемом
Такий бісквітний корж можна змазати просто варенням або джемом — буде теж дуже смачно, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти
Для рулету:
Яйця Великі С0 — 3 шт.
Цукор — 90 грамів
Молоко — 50 грамів
Розпушувач — 1/2 ч. л.
Сіль — 1/4 ч. л.
Борошно — 120 грамів
Крем:
Масло вершкове 82,5% розм'якшене, кімнатної температури — 70 грамів
Молоко — 150 грамів
Крохмаль кукурудзяний — 15 грамів
Ванільний цукор — 10 грамів
Цукор — на свій смак (якщо джем солодкий, то можна цукор не додавати)
Джем — 100-130 грамів
Приготування
1. Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло. Дайте йому прогрітися до кімнатної температури. Змішайте молоко з крохмалем і ванільним цукром. Нагрійте до кипіння, постійно помішуючи, коли з'являться перші бульбашки, проваріть ще 1 хвилину. Дайте охолонути до кімнатної температури. Можна перекласти в іншу ємність і періодично перемішувати, щоб процес охолодження йшов швидше.
2. До яєць додати цукор і дрібку солі. Збивати на максимальній потужності близько 7 хвилин. Яєчно-цукрова суміш повинна збільшитися в обсязі та посвітлішати. Додати молоко. Розпушувач перемішати з борошном. Ввести борошно, обережно перемішуючи лопаткою або на мінімальній швидкості міксера.
3. Деко вистелити пергаментом. Вилити тісто і рівномірно його розподілити. Випікати бісквіт в заздалегідь прогрітій до 180 духовці 12-14 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці, корж тонкий, тому він випікається швидко.
4. Спечений бісквіт, відразу ж гарячий, перекласти на інший лист пергаменту. Обережно відокремити від коржа пергамент, на якому він випікався. Згорнути корж в рулет. Залишити його в такому положенні до повного охолодження.
5. Займемося кремом. Важливо: вершкове масло і заварна основа мають бути однаковою кімнатної температури. Вершкове масло збити 2-3 хвилини. Продовжувати збивати, по 1 ч.л. додавати заварну основу, наступну порцію додавати лише тоді, коли змішалася попередня.
6. Остиглий бісквіт розгорнути, краї обрізати.
7. Змастити корж кремом, зверху крему — джемом. Знову згорнути в рулет, обернути пергаментним папером, прибрати в холодильник години на 2 або на ніч.
До теми
- Жіноча шпаргалка: як правильно доглядати за довгим волоссям
- Ефективні олії для шкіри, яка потребує зволоження та правила нанесення
- Економне новорічне меню для дорослих і дітей з простих продуктів
- Закарпаткам - про модні тренди. Що носити і як обирати? (ВІДЕО)
- "Смачні" поради закарпатцям: Як не перевантажити організм під час свят та залишатися у доброму гуморі
- Ґлінтвейн по-закарпатськи: місцеві винороби поділились цікавими рецептами (ФОТО)
- Замість дорогих десертів: шоколадний торт з вишневою начинкою
- Домашній спа-салон для омолодження шкіри рук: 5 засобів від зморшок і пігментних плям
- Чи варто заводити домашніх тварин і як про них піклуватися?
- Сад узимку: у чому користь снігозатримання, та як його проводити
- Як цікаво прикрасити десерт — 10 найпопулярніших способів
- 5 ефективних способів, щоб прискорити метаболізм взимку
- Жіноча шпаргалка: проблеми, з якими жінки звертаються до косметолога під час холодів
- Господині, зберігайте: торт зі сметанним кремом, горіхами і чорносливом без випічки
- «Щоденник здоров’я». сезон ГРВІ та пандемія коронавірусу (ВІДЕО)
- 5 головних помилок при малюванні стрілок, як візуально зменшують очі
- Водіям на замітку: як правильно користуватися кондиціонером взимку?
- Ужгородець поділився секретами ловлі окуня на джиг-спінінг (ВІДЕО)
- Тонкощі зимового макіяжу, які вбережуть вашу шкіру від негативних наслідків погоди
- «Про жіночу красу та здоров’я»: користь і шкода від процедури відбілювання зубів
До цієї новини немає коментарів