Рецепт вихідного дня: бісквітний рулет із кремом та джемом
Такий бісквітний корж можна змазати просто варенням або джемом — буде теж дуже смачно, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти
Для рулету:
Яйця Великі С0 — 3 шт.
Цукор — 90 грамів
Молоко — 50 грамів
Розпушувач — 1/2 ч. л.
Сіль — 1/4 ч. л.
Борошно — 120 грамів
Крем:
Масло вершкове 82,5% розм'якшене, кімнатної температури — 70 грамів
Молоко — 150 грамів
Крохмаль кукурудзяний — 15 грамів
Ванільний цукор — 10 грамів
Цукор — на свій смак (якщо джем солодкий, то можна цукор не додавати)
Джем — 100-130 грамів
Приготування
1. Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло. Дайте йому прогрітися до кімнатної температури. Змішайте молоко з крохмалем і ванільним цукром. Нагрійте до кипіння, постійно помішуючи, коли з'являться перші бульбашки, проваріть ще 1 хвилину. Дайте охолонути до кімнатної температури. Можна перекласти в іншу ємність і періодично перемішувати, щоб процес охолодження йшов швидше.
2. До яєць додати цукор і дрібку солі. Збивати на максимальній потужності близько 7 хвилин. Яєчно-цукрова суміш повинна збільшитися в обсязі та посвітлішати. Додати молоко. Розпушувач перемішати з борошном. Ввести борошно, обережно перемішуючи лопаткою або на мінімальній швидкості міксера.
3. Деко вистелити пергаментом. Вилити тісто і рівномірно його розподілити. Випікати бісквіт в заздалегідь прогрітій до 180 духовці 12-14 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці, корж тонкий, тому він випікається швидко.
4. Спечений бісквіт, відразу ж гарячий, перекласти на інший лист пергаменту. Обережно відокремити від коржа пергамент, на якому він випікався. Згорнути корж в рулет. Залишити його в такому положенні до повного охолодження.
5. Займемося кремом. Важливо: вершкове масло і заварна основа мають бути однаковою кімнатної температури. Вершкове масло збити 2-3 хвилини. Продовжувати збивати, по 1 ч.л. додавати заварну основу, наступну порцію додавати лише тоді, коли змішалася попередня.
6. Остиглий бісквіт розгорнути, краї обрізати.
7. Змастити корж кремом, зверху крему — джемом. Знову згорнути в рулет, обернути пергаментним папером, прибрати в холодильник години на 2 або на ніч.
До теми
- Де найчастіше треба пилососити: п'ять місць, про які забуваємо
- Поради закарпатських патрульних водіям під час проїзду перехресть
- Патрульні Закарпаття звертають увагу водіїв на безпеку на дорозі в морозну погоду
- Що обов’язково потрібно зробити з автомобілем перед зимовим сезоном
- Як правильно підготувати авто до зими — поради закарпатських патрульних
- Час «перевзути» авто, радить поліція
- Як обрати тональний крем онлайн і не прогадати: поради, які варто врахувати
- Чому при засолюванні сала та квашеної капусти не можна використовувати йодовану сіль
- Кіберполіція застерігає закарпатців від шахрайств у популярному месенджері
- Поради щодо вибору вуличних меблів, які варто врахувати
- Що має бути у тривожній валізі та аптечці - поради ДСНС
- Як працює електронний рецепт на лікарські засоби під час воєнного стану?
- Кіберполіція та Державна податкова служба попереджають про фейкові листи з шкідливим програмним забезпеченням
- Закарпатські патрульні дають поради, як убезпечити себе від телефонного шахрайства
- Поліцейські Закарпаття попереджають про шахрайську схему «Соцвиплати під час війни»: як себе вберегти
- Патрульна поліція Закарпаття: не залишайте дітей і тварин під час спеки в автомобілі!
- Закарпатські патрульні нагадують батькам правила безпечної поведінки для дітей під час канікул
- Патрульна поліція Закарпаття нагадує, що під час спеки не можна залишати в автомобілі дітей і тварин
- Закарпатські патрульні нагадують велосипедистам про дії під час проїзду пішохідних переходів
- Вихідні, відпустки та тривала відсутність вдома — закарпатські патрульні зібрали кілька порад, як подбати про безпеку житла в такий період
До цієї новини немає коментарів