Що заважало обласній владі створити на Закарпатті сучасний CОVID-центр?

Що заважало обласній владі створити на Закарпатті сучасний CОVID-центр?
Лікарні переповнені, хворих на ковід нема куди класти – інформацію про це вже кілька днів поспіль «розганяє» обласна влада. Так, ситуація справді дуже складна. Але нагнітання триває, люди перелякані, натомість про головне – як вирішити проблему – не говорить практично ніхто. Більше того, ніхто з керманичів краю й не згадує, що це питання можна було вирішити в принципі, якби не переводити стрілки туди-сюди, а взятися за роботу.  Будівля є, у рамках «Великого будівництва», наприклад, її могли б привести до ладу і показати всім, що в прикордонному регіоні, де ризик поширення і коронавірусу, і будь-якої іншої інфекції в рази вищий, ніж деінде, з баченням перспективи підходять до проблеми. 

 

Мова про старий пологовий будинок в Ужгороді – величезну семиповерхову споруду, в якій колись були різні відділення, якось хотіли створювати навіть обласний перинатальний центр. Будівля розташована одразу біля Обласної інфекційної лікарні на БАМі, до неї ведуть дві під’їзні дороги, що дуже зручно для підвезення пацієнтів. Перебуває багатоповерхівка на балансі області, і в ній цілком можна було б створити сучасний CОVID-центр. Саме тут можна було б організувати осередок боротьби з коронавірусом і кардинально вирішити проблему заповнення лікарень. І часу на це було досить – боремося з інфекцією уже 8 місяців.

Ось так виглядає нині ця будівля.

Китайці побудували сучасний ковід-центр за тиждень, чехи – за два. Обласна влада не змогла нічого зробити від початку епідемії. Що заважало? Було б цікаво почути аргументи.

Хоча навіщо щось будувати, якщо можна весь тягар із лікуванням хворих на коронавірус перекласти на міські та районні лікарні? Так, очевидь, і вирішили.  

Очевидно, президент цілком підтримав би такий потужний проєкт в рамках того ж таки «Великого будівництва», аби показати всьому світові, що й ми щось можемо. Дуже би «зайшло», особливо враховуючи наближеність Закарпаття до Європи. Ще би й бюджети всіх районів пошкребли для такого діла – будували б всією областю і такий центр міг би стати гордістю всіх закарпатців. Це по-перше.

По-друге, мали б куди зараз скеровувати пацієнтів з усієї області.

По-третє, забезпечили б роботою лікарів, які через призупинення планових операцій та планової госпіталізації у відділеннях різних медзакладів сидять у вимушених відпустках. 

По-четверте, поряд обласна інфекційна лікарня, спеціалісти якої одразу б перенесли свій потужний досвід у рамки нового сучасного  CОVID-центру.

Але це все – якщо справді думати про людей. 

Так, проєкт був би грандіозним. Так, він потребує великих коштів і зусиль. Але головне – було б бажання. 

Легше піаритися на косметичних ремонтах...

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

04 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів