Подорожують Україною "Запорожцем": до Ужгорода приїхали мандрівники з Миколаєва

Подорожують Україною "Запорожцем": до Ужгорода приїхали мандрівники з Миколаєва

 

Проїхати 22 області України ретро-автомобілем — таку мету поставили собі двоє мандрівників із Миколаєва. Вони прибули цієї ночі до Ужгорода. А сьогодні вирушили до Чернівців. Загалом уже подолали майже 3000 кілометрів, розповідає водій Роман Буров. Як подорожують на майже 50-річному "Запорожцю" дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Жителі Миколаєва Віталій та Роман подорожують Україною "Запорожцем": до машини можуть потрапити лише через водійські двері, інші не відчиняються. За кермом завжди Роман. Його зріст — метр і 93 сантиметри. Роман розповів, що кермо в автомобілі довелося замінити: "Воно було велике, а тепер поставили маленьке. Тут багато місця попереду. Я можу ноги випрями. Від’їхав сидінням трохи назад. Якось помістився". Закарпаття — 15-та область, яку відвідали жителі Миколаєва. Проїхали східні регіони, північ і тепер подорожують Західною Україною. Хочуть подолати 5000 кілометрів, каже Роман. Трасою їдуть максимум до 60 км/год.

"У нас один день на одну область. Це якщо ми йдемо за графіком. Якщо в нас нічого не ламається, якщо у нас усе гаразд. Якщо їхати в такому темпі, то відстань, яку я проїжджаю за день, — до 200 кілометрів, — розповів Роман Буров. — Штовхати ще не приходилося, але глохла. У нас карбюратор оригінальний — ще 1974-го року. Так не можуть похизуватися навіть деякі сучасні авто".

Багажник у "Запорожця" — спереду. Там чоловіки тримають потрібні їм речі. Усередині також найнеобхідніше, каже Віталій. Під час подорожі в кожній області чоловіки знімають відео для свого блогу. Щоразу оцінюють регіони за трьома критеріями.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів