Ужгород: на білбордах із агітацією за одного з кандидатів на посаду міського голови присутнє зображення голови ОДА, - ОПОРА

Ужгород: на білбордах із агітацією за одного з кандидатів на посаду міського голови присутнє зображення голови ОДА, - ОПОРА
На вулицях Ужгорода спостерігачі ОПОРИ фіксують білборди з агітацію за двох кандидатів на посаду міського голови Ужгорода, які беруть участь у «другому турі» виборів. На вулицях з’явилися білборди з агітацією за чинного міського голову Ужгорода Богдана Андріїва. Також є плакати, на яких різні відомі люди, зокрема – голова ОДА Олексій Петров та чинний нардеп Роберт Горват – закликають підтримати кандидата від партії «Слуга народу» Віктора Щадея.

 

Станом на 12 листопада на вулицях Ужгорода спостерігачі ОПОРИ фіксують білборди із закликом голосувати за кандидата на посаду міського голови Ужгорода Віктора Щадея. На білбордах зображені різні відомі люди, зокрема, є борди із фотографіями голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова та чинного нардепа по округу №68 (центр - Ужгород) Роберта Горвата.

На білборді із фотографією голови ОДА Олексія Петрова зобразили напис: «Ужгород повинен повернути втрачені позиції. 22 листопада голосую за Щадея. Олексій Петров». Як вказано у вихідних даних, які розміщені на бордах, замовником плакатів є кандидат на посаду міського голови Ужгорода Віктор Щадей.

На плакаті із зображенням нардепа Роберта Горвата розмістили напис: «Вибір порядних людей – Віктор Щадей» і підпис – Роберт Горват.

Також в Ужгороді ОПОРА зафіксувала агітаційні борди за Віктора Щадея із кандидатом на посаду голови Ужгорода від партії «Голос» Павла Чучки. На плакаті написали «Мер-патріот, який відстоює закарпатські цінності. 22 листопада голосую за Щадея. Павло Чучка». Замовник цих білбордів, згідно з вихідними даними, також кандидат Віктор Щадей.

Крім того зафіксований схожий борд, однак із фотографією кандидата в депутати Ужгородської міської ради, який був обраний на виборах 25 жовтня від партії «Слуга народу» Федора Шандора. На борді є напис: «Надійний та принциповий – мер, якого заслуговуємо. 22 листопада голосую за Щадея. Федір Шандор». На плакатах також є вихідні дані відповідно до яких замовником бордів є кандидат Віктор Щадей. Також на вулицях міста розмістили білборди із зображенням ще одного кандидата в депутати міської ради від партії «Слуга народу», який був обраний на виборах 25 жовтня, відомого кондитера Валентина Штефаня. На борді є напис: «Нам потрібен чесний та відповідальний мер. 22 листопада голосую за Щадея. Валентин Штефаньо».

Також ОПОРА фіксує борди й із зображенням самого кандидата від «Слуги народу» - Віктора Щадея, на якому розмістили напис: «З людьми і для людей». Згідно з вихідними даними, замовник бордів – Щадей В. І.

Крім цього, у місті з’явилося чимало бордів із агітацією за чинного міського голову Ужгорода, кандидата-самовисуванця на цю ж посаду Богдана Андріїва. Зокремапла. Є плакат із фотографією Богдана Андріїва та написом: «Андріїв Богдан Євстафійович №1. Обирай розвиток Ужгорода». Згідно з вихідними даними, замовник бордів – кандидат на посаду міського голови Богдан Андріїв. Також з’явилася серія бордів «Зробимо разом» із ймовірними проєктами, які чинний міський голова має наміри втілити в Ужгороді упродовж 2020-2025 років. Зокрема, є борд із написом «Зробимо разом: капітальний ремонт площі Фенцика, Андріїв Богдан Євстафійович, №1», «Зробимо разом: капітальний ремонт площі Театральної», «Збудуємо разом: нову школу та дитячий садочок», «Зробимо разом: капітальний ремонт 50 міських вулиць та тротуарів».

 

 

 

 

 

 

 

Також спостерігачі ОПОРИ зафіксували на вулицях Ужгорода білборди із символікою партій «КМКС «Партія угорців України» та «Опозиційна платформа – За життя», на яких дякують ужгородцям. На борді партії «КМКС «Партія угорців України» розміщене лого політсили та напис “дякую!” двома мовами - українською та угорською. На борді партії «Опозиційна платформа – За життя» розмістили логотип політсили та напис: “Ужгородці, вдячні за довіру!”.

“Із сюжету білбордів із іменем голови Закарпатської ОДА ми бачимо, що він надає перевагу одному із кандидатів, - зазначає координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Закарпатській області Ярослав Гулан. На білбордах не вказується посада Олексія Петрова як керівника ОДА, тож формально він закликає голосувати як фізична особа, а не представник влади. Втім, враховуючи статус пана Петрова і його посаду, у таких діях є ознаки порушення стандарту рівних прав і можливостей для усіх кандидатів”.

Відповідно до частини 1 статті 12 Виборчого кодексу України вибори проводяться на основі рівного виборчого права. Громадяни України беруть участь у виборах на рівних засадах. Згідно з частиною 5 цієї ж статті, рівність прав і можливостей кандидатів, партій (організацій партій) - суб’єктів виборчого процесу брати участь у виборчому процесі відповідних виборів забезпечується:

1) забороною привілеїв чи обмежень кандидатів в залежності від суб’єкта висування, за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, інвалідності та стану здоров’я, за мовними або іншими ознаками;

2) забороною втручання органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб та службових осіб у виборчий процес, за винятком здійснення повноважень, передбачених цим Кодексом;

3) рівним та неупередженим ставленням органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємств, закладів, установ, організацій, їх посадових та службових осіб до кандидатів, партій (організацій партій) - суб’єктів відповідного виборчого процесу.

ОПОРА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів