В Ужгороді на одній із ДВК членкиню запідозрили у позначках щодо явки окремих виборців

В Ужгороді на одній із ДВК членкиню запідозрили у позначках щодо явки окремих виборців
Інцидент трапився на виборчій дільниці №210751, що знаходиться у ЗОШ №19 в Ужгороді. Як вдалося дізнатися ОПОРІ, на цій дільниці одна із членкинь ДВК ймовірно мала окремий аркуш, на якому ставила позначки про окремих виборців. З цього приводу на місце викликали поліцію.

 

Як повідомила комунікаційниці ОПОРИ начальниця Відділу комунікації поліції у Закарпатській області Ганна Дан, на дільницю №210751, що у школі №19 в Ужгороді, справді викликали поліцію щодо членкині виборчої комісії. 

Як дізналися представники ОПОРИ, про те, що членкиня ВК ймовірно відзначає явку окремих виборців помітив представник кандидата Віктора Щадея.  “Як мені повідомив спостерігач, було виявлено членку комісії, яка мала свій список в якому були номери виборців у загальному списку виборців на виборчій дільниці. І частина з них були викреслені, частина - ні. Вони йшли не підряд, тобто видно, що це.. якось вони туди потрапили, за якимось своїм принципом вони його сформували. І її застали з цим папірцем, коли вона сиділа за столом та звіряла із списком виборців, викреслювала. Стало зрозуміло, що це дивилися, хто прийшов, хто не прийшов, кого треба привезти, тобто це мало всі ознаки якоїсь схеми. Тим більше зараз багато інформації, що опоненти готували підкуп, складали якісь списки. Відповідно, це виглядає немов хтось перевіряє ці списки, аби проконтролювати своїх чи куплених виборців, чи як.. Тому, щоб вияснити ситуацію, викликали поліцію, написали заяву”, - зазначив у коментарі ОПОРІ кандидат від партії “Слуга народу” Віктор Щадей.

Спостерігач ОПОРИ прибув на дільницю, про яку йдеться, однак на момент візиту спостерігача, голосування тривало у стандартному режимі.

Згідно із статтею 15 Виборчого кодексу України, участь громадян України у виборах є добровільною. Ніхто не може бути примушений до участі чи неучасті у голосуванні на виборах, а також у висуванні кандидатів, у передвиборній агітації, в інших виборчих заходах чи у здійсненні інших виборчих процедур, передбачених цим Кодексом.

Ольга Беца, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області

 

22 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів