Книжкову акцію в «Кобзарі» цьогоріч завершив Олександр Гаврош

Книжкову акцію в «Кобзарі» цьогоріч завершив Олександр Гаврош
Карантинний рік сприяв творчості письменника, котрий упродовж 2020-го видав три книжки й написав четверту, яка незабаром теж побачить світ.

 

Останнім учасником цьогорічної акції за прилавком найвідомішої ужгородської книгарні напередодні Дня Святого Миколая став письменник Олександр Гаврош.  Пан Олександр долучається до літературно-просвітницької ініціативи вже десятий рік поспіль і щоразу намагається презентувати читачам щось цікаве й особливе. 2020-го з-під пера письменника вийшли 3 книги: «Казки для Елізи», а також «Врятувати Тараса Шевченка» та «Героїчні канікули» із серії «Машина часу».

Сергій Федака та Олександр Гаврош

Сергій Федака та Олександр Гаврош

– «Казки для Елізи» – певний письменницький експеримент. Ця книга є дуже інтимною для мене, вона вирізняється з-поміж інших. Переважно пишу оптимістичні сюжети, пригодницькі книжки з гумором, а в «Казках…» відчувається легкий сум. Я навіть називаю їх «Закохані казки», – розповідає про свої нові роботи та ділиться відвертими думками Олександр Гаврош: – У серії «Машина часу», яка власне розповідає про подорожі в минуле, першою вийшла книга «Музей пригод» 2018 року. А коли я писав «Донос», то дуже занурився в матеріал про Шевченка і загалом у той період. І вирішив написати ще й дитячу книгу. Фабула: команда ентузіастів бажає порятувати Тараса Григоровича від заслання і рушає в ті часи.

«Героїчні канікули» – третя книжка у серії, у якій ця ж кома, навіть, без перебільшення, пишаюся нею. Вважаю, в ній я зумів розповісти про локальну подію – всій Україні. Тож тепер про перипетії Карпатської України можна дізнатися не тільки з історичних монографій, мемуарів чи підручників, а й дітям – з пригодницького твору.

Книжкову акцію в «Кобзарі» цьогоріч завершив Олександр Гаврош

Книжкову акцію в «Кобзарі» цьогоріч завершив Олександр Гаврош

Письменник продовжує працювати над серією «Машина часу», у якій загалом планується 6 частин. Четверта книга вже написана й наступного року має побачити світ.

Сприяв творчості письменника навіть карантин, адже з’явилася нагода більше зосередитися, сконцентруватися. Автор зауважує, що цей рік він точно не втратив.

Чимало читачів прийшли особисто поспілкуватися (чи й познайомитися) з автором та придбати книгу з автографом. Побачити на власні очі й почути творця «Неймовірних пригод Івана Сили» завітали і юні прихильниці. Адже повість затверджено в програмі 7 класу з української літератури. То коли ще зустрітися з живим кумиром?, як не в передноворічний час, такий щедрий на подарунки…

Вікторія Кенідра, Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів