Ми готові безкоштовно допомогти: Як закарпатцям запросити до себе волонтерів, які допоможуть із... ремонтом?

Ми готові безкоштовно допомогти: Як закарпатцям запросити до себе волонтерів, які допоможуть із... ремонтом?
Два-три дні роботи, стуки й грюки і ось – у дитячому будинку сімейного типу з’явилася майстерня для вихованців, у притулку для тварин – вольєри, у ванній соціального гуртожитку зроблена сантехніка, а у кімнаті працює електрика. Допомагають втілити всі ці задуми волонтери всеукраїнського руху Будуємо Україну Разом. І вони готові безкоштовно допомогти тим, хто цього потребує.

 

Запросити волонтерів до себе, своїх сусідів чи знайомих може кожен. Важливо, щоб це була порядна сім’я чи організація, яка справді не в силах забезпечити покращення умов.

Так із БУРом познайомилася і Єва Лукеча із соціального гуртожитку в Мукачеві. Жінка розповідає, що бачила по телевізору, як за короткі терміни родинам роблять ремонти. Але не думала, що і їй так може пощастити. Запитала знайому і та запропонувала звернутися до БУРу.  

«Я потребувала ремонту, але у мене 4 дітей і я не в змозі була його зробити своїми силами. До того ж, був страх, що це затягнеться надовго. Тому навіть гостей не запрошували ніколи. Коли дізналася про БУР, ми зустрілися з представниками волонтерського осередку, я розповіла про себе та дітей, заповнила анкету і мені призначили дату ремонту. За 2 дні ми зробили ремонт. Зараз і я, і діти цінуємозроблене і дуже задоволені. Діти мають де вчитися. Пізніше ми запросили волонтерів і до моєї сусідки Емми. Я дуже задоволена цими людьми і тепер теж долучаюся до акцій. А чому б і мені не допомагати тим, хто так само як і я потребують допомоги?»

Студентка УжНУ Марія Колесник розповідає, що випадково дізналася про те, що в Ужгороді є дитячий будинок сімейного типу. Дівчині захотілося чимось допомогти родині. «Перш за все, я зв’язалася із представниками закарпатського осередку Будуємо Україну Разом. Вважаю, якщо БУР може допомогти, то це точно саме та сім’я, якій це потрібно! Коли заручилася їхньою підтримкою, сконтактувала з мамою-вихователькою дитячого будинку і запитала, чим ми можемо бути корисні». Марія подала заявку-анкету, її розглянули і прийшли на допомогу. Відтак у будинку з’явилася майстерня, де діти можуть власноруч робити різні вироби й займатися творчістю.

Голова закарпатського осередку БУР Павло Прижегодський каже: «За рік діяльності на Закарпатті ми встигли провести вже 12 короткострокових волонтерських акцій – БУРчиків. Ми готові допомагати там, де цього потребують. Однак якось так виходить, що більшість акцій відбулася в Мукачеві, де ми й базуємося. Зараз ми хочемо створити осередок в Ужгороді, щоб робити ще більше акцій і активніше працювати в обласному центрі. Зауважу, що ми допомагаємо не лише сім’ям. Приміром, на нашому рахунку і допомога у притулках для тварин – «Барбос» та «Кожен має другий шанс». А ще у соціальній кав’ярні, де працює молодь із ментальною інвалідністю «Золоті серця Закарпаття» (зараз вони називаються «Фіолєтово»). Ми відкриті до запрошень і готові безкоштовно допомогти тим, хто цього потребує!» 

Як зауважила Марія Колесник, часто люди соромляться просити про допомогу або просто не знають, до кого можна звернутися. Тому сусідам, друзям та знайомим варто допомагати з оформленням заявок для тих, хто цього потребує, але з якихось причин не робить.

Питання за телефоном: +38050 610 05 31 (Павло)

БУР Закарпаття у соцмережах:

• Фейсбук: https://www.facebook.com/burzakarpatya

• Інстаграм: https://www.instagram.com/burzakarpatya/

• Телеграм: https://t.me/burzakarpatya

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів