Конфлікт через смерть рома у лікарні на Закарпатті: що відомо?

Конфлікт через смерть рома у лікарні на Закарпатті: що відомо?
Конфлікт виник між представниками ромської спільноти та медиками Виноградівської райлікарні ввечері 22 січня. Голова громадської організації "Об’єднання ромів Ужгорода" Мирослав Горват у коментарі Суспільному повідомив, що причиною конфлікту стала смерть рома, який лежав у лікарні.

 

За його словами, перевіряли, чи був у пацієнт з діагнозом COVID-19. Інформація не підтвердилась, — розповів Мирослав Горват.

Директор Виноградівської райлікарні Олександр Милюков у екслюзивному коментарі Суспільному розповів: "Впустити всередину відвідувачів ми не могли через карантинні обмеження. Конфлікт спричинили роми. Вони протягом двох днів чергували біля лікарні, і навіть пошкодили майно медзакладу. Про це ми повідомили поліцію", — повідомив керівник лікарні.

Відео з місця події опублікував на власній сторінці у Facebook очевидець Сергій Волошин.

"Поліцейські прибули за викликом до Виноградівської райлікарні. На місці з'ясували, що представники ромської національності були незадоволені діями медиків. Після спілкування з лікарями та правоохоронцями вони розійшлися мирно", — розповіла Суспільному речниця Нацполіції в області Ганна Дан.

За її словами, наразі правоохоронці проводять перевірку та опитують всіх учасників.

Суспільне Закарпаття

 

23 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів