Готовність номер один: Вакциною від Pfizer першими щеплюватимуть закарпатських медиків проти COVID-19

Готовність номер один: Вакциною від Pfizer першими щеплюватимуть закарпатських медиків проти COVID-19
Про ситуацію із вакцинацією сьогодні під час брифінгу в Закарпатській ОДА розповіла головна позаштатна експертка ДОЗ зі спеціальності "Епідеміологія", завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ ЗОЛЦ МОЗ України Вікторія Тимчик, пише Uzhgorod.net.ua.

 

У Закарпатській області триває підготовка до першого етапу вакцинації. Минулого тижня відбувся онлайн-тренінг для регіональних координаторів. Там повідомили:

"Україна отримає для медичних працівників вакцину Pfizer, це американсько-німецька вакцина, – 117 тисяч доз. Вона передбачена для 2 щеплень медпрацівників. Тобто близько 55 тисяч медпрацівників отримають цю вакцину. Якщо людина отримала першу дозу Pfizer, то друга за нею теж резервується. Також МОЗ планує закупити і завезти вакцину англійського виробника Astra Zeneca. Вона також добре зарекомендувала себе у світі і рекомендована ВООЗ", – повідомила епідеміологиня Вікторія Тимчик.

Зі слів Тимчик, на Закарпатті вже розпочалися онлайн-тренінги для закладів, що надають первинну медико-санітарну допомогу, в тому числі для мобільних бригад. Їх інформуватимуть, які будуть вакцини, особливості їх зберігання та застосування.

Вікторія Тимчик додала: "Pfizer приїде в заморозці і за декілька днів потрібно буде чітко і логістично продумано організувати вакцинальну кампанію. Тому всі, хто зацікавлені щепитися, мають бути готові до початку цієї кампанії. Старт очікуємо вакцинальної кампанії, можливо, навіть наступного тижня".

Поки невідомо, скільки доз вакцини отримає Закарпаття. Однак Вікторія Тимчик поінформувала, що попередньо дали згоду більше 3 000 медиків та утриманців і працівників закритих закладів. "Але завжди вакцину привозять не на точну кількість до однієї людини, залишається такий "буферний запас". Якщо хтось передумає, наприклад. Розглядаємо і варіант щеплення людей із резервних списків", – додала представниця МОЗ.

Uzhgorod.net.ua


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Закарпатській ОДА розповіли про протипокази та порядок вакцинації від COVID-19

                                На Закарпатті зросла кількість госпіталізацій та летальність від COVID-19. Лікарні заповнені на 57%


Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів