На Закарпатті зросла кількість госпіталізацій та летальність від COVID-19. Лікарні заповнені на 57%

На Закарпатті зросла кількість госпіталізацій та летальність від COVID-19. Лікарні заповнені на 57%
Сьогодні під час брифінгу в Закарпатській ОДА про поточну ситуацію з COVID-19 розповів директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний, повідомляє кореспондентка Uzhgorod.net.ua.

 

Зі слів Анатолія Пшеничного, станом на 8 лютого на Закарпатті 56.7% завантаженості всіх ліжок, які передбачені для пацієнтів із коронавірусною хворобою. Загалом виділено 1885 ліжок.

"За останні 5 тижнів бачимо поступове збільшення підтверджених випадків та госпіталізацій. Збільшилася і кількість тестувань. Боїмося не кількості нових випадків, а збільшення кількості пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування, лікування у палатах інтенсивної терапіїі, які поступають важкі. За останній тиждень бачимо більш інтенсивну кількість поступлень у стаціонар. 42 летальних випадків маємо за останній тиждень. Зараз маємо 1068 пацієнтів із підтвердженим діагнозом та підозрами, які знаходяться у медичних закладах. Із них  52% потребують кисневої підтримки. На жаль, зараз ми зрівнялися з показниками кінця жовтня, передпіковими, коли ми мали максимальні кількості летальних випадків та госпіталізацій", – констатував Анатолій Пшеничний.

Також директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА повідомив, що "нині у 5 із 17 закладів Закарпаття завантаженість від 80 до 100%. Це Рахівська районна лікарня, де всі виділені ліжка під ковід і реанімаційні зайняті на 100%, Іршавська райлікарня завантажена на 91.8%, Виноградів, Центр легеневих хвороб та Інфекційна лікарня". Чиновник додав, що наразі планують розширення ліжкового фонду медзакладів.

Uzhgorod.net.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакциною від Pfizer першими щеплюватимуть закарпатських медиків проти COVID-19 

                                 У Закарпатській ОДА розповіли про протипокази та порядок вакцинації від COVID-19

Наші найцікавіші новини у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів