Закарпатська облрада просить Укрзалізницю віддати їй «Анцю Кушницьку»

Закарпатська облрада просить Укрзалізницю віддати їй «Анцю Кушницьку»
Відповідне звернення до АТ "Укрзалізниця" схвалили сьогодні депутати Закарпатської обласної ради VIІІ скликання на пленарному засіданні другої сесії обласної ради.

 

Подаємо текст звернення повністю:

"В Україні залишилося всього п’ять вузькоколійок, які є унікальною пам’яткою людської думки та діяльності. Одна із них, Боржавська вузькоколійка («Анця Кушницька»), знаходиться на території  Берегівського (Виноградівського) і Хустського (Іршавського) районів Закарпатської області та перебуває на балансі  регіональної філії «Львівська залізниця» Акціонерного товариства  «Укрзалізниця».

Обласна рада зацікавлена у збереженні та відродженні Боржавської вузькоколійки як одного із яскравих символів Закарпаття та історичної спадщини, який має величезне історико-культурне та господарське значення, а також суспільно-економічний, гуманітарний та туристичний потенціал.

З метою відновлення функціонування вузькоколійки обласна рада має намір створити комунальну установу, яка забезпечить належне фінансування, реконструкцію та утриманням цього об’єкту.

Головною перешкодою для реалізації таких планів, є нерозв’язаність питання власності й управління.

У зв’язку із наведеним вище та відповідно до норм статті 4 Закону України «Про передачу майна із державної власності у комунальну» просимо надати попередню згоду  та поінформувати обласну раду щодо можливості передачі об’єкту права власності – Боржавської вузькоколійки із балансу регіональної філії «Львівська залізниця» Акціонерного товариства  «Укрзалізниця» на баланс новоствореної комунальної установи Закарпатської обласної ради".

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

25 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів