На 80% заповнені ліжка у лікарнях Закарпаття, де лікують хворих на COVID-19

На 80% заповнені ліжка у лікарнях Закарпаття, де лікують хворих на COVID-19
Понад 1600 закарпатців, хворих на COVID-19, зараз перебувають в лікарнях. Про це сьогодні сказав директор Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний.

 

Загалом у 17-ти медзакладах області, де лікують хворих на COVID-19, є 2300 ліжок для таких пацієнтів. На 68% область забезпечена киснем, пацієнтів, котрі потребують кисню, наразі є 65%. У 10 з цих 17 лікарень Закарпаття на 80% заповнені ліжка, каже директор обласного департаменту охорони здоров’я Анатолій Пшеничний.

"Ми за лютий місяць додатково додали 415 ліжок. На сьогодні 65% пацієнтів потребують кисню. У нас є забезпеченість на 68%, тобто трохи резерв є, але в деяких закладах, скажемо так, одним концентратором змушені користуватися, наприклад, двоє пацієнтів в палаті по черзі", — сказав Пшеничний.

В Ужгородській міській клінічній лікарні зараз перебувають 182 хворих на COVID-19.

"Ми розгорнули ще 15 ліжок додатково через скорочення гінекологічного відділення, — сказав директор Ужгородської міської клінічної лікарні Іван Курах. — Ми маємо зараз 190 ліжок для хворих на COVID-19. Наразі ми маємо 182 хворих COVID-19. на кисневій підтримці ми маємо 87 хворих наразі кисню вистачає, слава Богу, бо маємо і рідкий кисень, і оксигенератори".

У Центрі легеневих хвороб в Ужгороді, де також лікують хворих на COVID-19, заповнені всі ліжка. Директор закладу Василь Скрип розповів: "Сьогодні (5 березня, — ред.) поступило ще 10 людей. У нас 90 ліжок. Кисню вистачає, не вистачає ліжок в реанімації і потужностей реанімаційних. З понеділка будемо розширятися ще більше, для цього готуємо потужності".

На 80% заповнені ліжка у лікарнях Закарпаття, де лікують хворих на COVID-19

90 ліжок для лікування хворих на COVID-19 має обласна інфекційна лікарня.

"Клінічна інфекційна лікарня на сьогодні була заповнена на 90%, — сказав директор інфекційної лікарні Михайло Поляк. — Впродовж дня і зранку поступило 12 хворих, тому, думаю, що залишилося два-три місця, не більше. Усі реанімаційні відділення зайняті, в нас усього 6 ліжок, але вони постійно зайняті".

За словами Михайла Поляка, обласна інфекційна лікарня киснем забезпечена повністю. У них є переносні кисневі концентратори.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів