20 хворих на COVID-19 померли на Закарпатті за останню добу

20 хворих на COVID-19 померли на Закарпатті за останню добу
Майже дві тисячі людей із ускладненнями ковіду лікуються в медзакладах Закарпаття. Про це Суспільному сьогодні повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Анатолій Пшеничний. За його словами, у краї 17 медзакладів, де лікують інфікованих коронавірусом і вони в середньому заповнені на понад 80%.

 

В обласній інфекційній лікарні у відділенні для лікування хворих з ускладненнями COVID-19 90 ліжок, розповідає директор медзакладу Михайло Поляк. Станом на ранок 10 березня з них заповнені 87.

"У нас лікарня заповнена на 91%, тобто залишилося 8 ліжок, але вже поступило 5 хворих, тобто наразі залишилося вільних 3 ліжка, — розповів Михайло Поляк. — Киснем ми забезпечені на 100%. Хочу сказати, що більшість хворих, котрі поступили, знаходяться на кисневій терапії. Реанімаційне відділення зайняте на 100%. 6 ліжок зайняті й вони всі знаходяться на кисневій терапії більше, як 30 л за одну хвилину. Позавчора помер хворий, який знаходився в реанімаційному відділенні".

 

Із півтори сотні ліжок для хворих з COVID-19 в Ужгородській районній клінічній лікарні зайняті 139. Директор лікарні Олег Голуб сказав, що на ранок середи, 10 березня в закладі було 139 пацієнтів, хворих на COVID-19, з них 6 – в реанімації, двоє – на ШВЛ.

"Мали, на жаль, одну смерть. Одна жінка в нас померла, не зважаючи на реанімаційні заходи. Учора, слава Богу, смертей не було. Хворі тяжкі, хворі потребують кисню, але поки справляємось", — сказав Олег Голуб.

 

Директор Департаменту охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації Анатолій Пшеничний каже: загалом в області є 2 460 ліжок у 17 медзакладах, де лікують хворих на COVID-19.

"Майже всі ліжка в палатах інтенсивної терапії та реанімації зайняті. Це 80% заповненості ліжок у 17 закладах. На жаль, і надалі пацієнти важкі, котрі потребують кисневої підтримки й, можливо, в деяких моментах неефективна киснева підтримка і їх переводять на апарати штучної вентиляції. Фактично, відсоток такий сумний, що ті пацієнти, котрі були переведені на апарат штучної вентиляції легень, майже 80% помирають", — сказав директор департаменту.

 

За словами Анатолія Пшеничного, наразі в області з COVID-19 госпіталізовані майже 2 тисячі людей.

Суспільне Закарпаття 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів