До центру реабілітації в Синевирі привезли ведмедя Юру з Івано-Франківщини (ФОТО, ВІДЕО)

До центру реабілітації в Синевирі привезли ведмедя Юру з Івано-Франківщини (ФОТО, ВІДЕО)
До Центру реабілітації бурого ведмедя у ННП "Синевир" на Закарпатті привезли ведмедя Юру з приватного туристичного комплексу в Косові. Ведмідь почувається добре, його розмістили у вольєр для адаптації.

 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі Держекоінспекції.

Тут зазначили, що привезли Юру пізно увечері 12 квітня, він одразу поїв, зранку поснідав морквою та хлібом. Працівники Центру зазначають, що як для адаптаційного періоду у ведмедя нормальний психологічний стан.

Юра має ознаки ожиріння — він важить понад 400 кг. Фахівці вважають – це від того, що утримували ведмедя в тісній клітці, де він мало рухався. Найближчим часом Юра пройде всі дослідження, відтак, працівники центру реабілітації матимуть більше інформації про стан його здоров'я.

Утримували цього ведмедя в приватному відпочинковому комплексі “Байка”, що у місті Косів Івано-Франківської області.

“Нещодавно Держекоінспекція спільно із спеціалістами ветеринарної служби здійснила позапланову перевірку умов утримання бурого ведмедя у туристичному комплексі в Косові. За результатами перевірки, згідно із висновком фахівців-ветеринарів, ведмідь здоровий та перебуває у хорошому фізичному стані. Однак Держекоінспекція виявила, що умови утримання тварини не відповідають порядку утримання та розведення диких тварин у неволі (наказ №429 Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів від 31.09.2020 р.). За вказаним порядком вольєр повинен мати площу не менше 200 квадратних метрів з висотою стелі не менше 4 метрів. Крім того, у ТОВ “Оздоровчий туристичний пансіонат “Байка” був відсутній дозвіл на утримання в неволі бурого ведмедя”, – повідомили в Держекоінспекції.

Оскільки інформація про цю перевірку отримала суспільний резонанс, екоактивісти почали вимагати негайного перевезення ведмедя до реабілітаційного центру. Відтак, Юру забрали у власника та перевезли до НПП "Синевир".

Як повідомили в пресслужбі Держекоінспекції, у разі, якщо власник Юри покращить умови утримування (зробить більшу клітку, забезпечить в ній ґрунтове покриття, а не бетонне, збільшить висоту до 4 м), то, можливо, ведмедя йому повернуть. Але це вирішить суд.

У Центрі реабілітації бурого ведмедя в НПП “Синевир” наразі вже перебувають 32 тварини. Вони живуть в умовах, наближених до природних, у лісі на площі 12 га, збалансовано харчуються та мають належний догляд спеціалістів.

Фото, відео: пресслужба Держекоінспекції

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів