В Ужгороді сьогодні представили нового в.о голови закарпатської «Батьківщини» – Івана Крулька

В Ужгороді сьогодні представили нового в.о голови закарпатської «Батьківщини» – Івана Крулька
Сьогодні в Ужгороді представили нового в.о. голови Закарпатської обласної організації політичної партії ВО "Батьківщина". З цією метою до регіону приїхали народні депутати від політсили, в Ужгороді відбулася зустріч із лідерами і представниками місцевих осередків.

 

Як відзначив під час пресконференції народний депутат України, заступник голови партії ВО «Батьківщина» Сергій Соболєв, наразі всередині політсили спостерігаються певні зміни, спрямовані на омолодження і розширення організації, і відбуваються подібні заходи по всій України. Це означає, що партія обрала стратегію на розвиток.

«Наша політична сила трималася на таких людях, як беззмінний очільник закарпатського осередку Олександр Кеменяш, - вони пройшли випробування і владою, і опозицією. Нині ж партія стає об'єднавчою силою для молоді та досвідчених людей. Щоправда, все залежить не від віку чи досвіду, а від тих завдань, які ставить перед собою партія», - зазначив Соболєв.

 За його словами, ВО «Батьківщина» з першого дня формування парламенту заявили про свою підтримку нинішній команді. «Проте, на жаль, команда президента Зеленського вчиться на своїх помилках, хоча могла б на чужих чи й взагалі їх не чинити. Це зрозуміли лише через рік-півтора, коли команди на місцях почали формувати за допомогою досвідчених людей. Це сталося і на Закарпатті: люди, які керують в області й малим, і великим бізнесом, які мають досвід, «зайшли» в команду керівника області. Така ситуація в Запоріжжі та інших регіонах. Це все результат нашої позиції, бо та економічна та політична криза, криза на Сході зобов'язує всіх підійти по-іншому до ситуації, в якій ми опинилися. Ми заявляли, що готові взяти на себе відповідальність як команда, яка має найбільший досвід в країні у виконавчій владі, і ми й надалі залишаємося з відкритою рукою, ми готові допомагати», - уточнив народний депутат.

Соболєв також уточнив, що політсила вже готується до наступних парламентських виборів, які мають відбутися за два з половиною роки. «Згідно з новою виборчою системою, Закарпаття в новому парламенті мають представляти мінімум 2-3 депутати. Загалом нова виборча система – це дуже рівне  пропорційне представництво в Україні. Згідно з нею, не буде більше такого поняття, як вільні незайняті округи, всі регіони будуть представлені. Саме тому ми ставимо амбітне завдання – максимально сприяти створенню коаліції, в якій «Батьківщина» буде представлена достойно, і однозначно прем’єр-міністром ми бачимо Юлію Тимошенко. 

Друге завдання, за словами нардепа, це підготовка до Всеукраїнського референдуму. «Ми підтримуємо питання продажу земель під заводи, інвестиції, але ми категорично проти продажу земель сільськогосподарського призначення. Довгострокова оренда – так, але  тільки божевільний міг наполягти в офісі президента на тім, щоб зруйнувати аграрний потенціал України, яка є найбільшим аграрним імпортерів у Європі. Я б не робив таких експериментів, коли боротьба за кожен літр питної води і кожен метр родючої землі є найбільшим викликом сьогодення», - зазначив Соболєв.

Так само непохитна позиція «Батьківщини» щодо грального бізнесу – політсила категорично проти нього як явища. «І останнє але чи не найважливіше: те, що відбувається в останній місяць на Сході України, у Білорусі – на північному фронті України, на півдні, в Криму - це виклик такий, як і в 2014 році. Та гра м'язами, яку розпочав Путін - це зайве підтвердження того, що він ніяк не може зрозуміти, що світ живе в інших реаліях. І той єдиний фронт, який нині об'єднався навколо божевілля Путіна, свідчить про шанс зупинити його», - додав Соболєв.

В.о. голови закарпатської «Батьківщини» Іван Крулько під час пресконференції подякував О. Кеменяшу за роботу, яку він виконував упродовж багатьох років. За його словами, ключові завдання в Закарпатській області, з одного боку, підготовка до виборів, а з іншого – підтримка всіх ініціатив, спрямованих на розвиток регіону. «Запрошуємо сильних людей до «Батьківщини», ми готові до діалогу», - наголосив Крулько.  Він також додав:

«Весь сепаратизм, різні розмови тощо лікується, коли є робота, коли йде мова про розвиток регіону. Партійні прапори мають бути відкладені, коли треба вирішувати нагальні проблеми, ми всі маємо об’єднуватися. Має бути справедливим розподіл Фонду регіонального розвитку щодо Закарпаття, треба тут будувати дороги, має бути новий сучасний аеропорт – усе це питання, над якими будемо працювати». 

Депутат Закарпатської обласної ради Олександр Кеменяш висловив підтримку новому очільнику обласної організації, відзначив, що 14 років свого життя віддав «Батьківщині», провів більше десятка виборів, тож настав час трішки відпочити і присвятити себе родині. «До всього, ті завдання, які ставить переді мною Юлія Володимирівна, не дозволять суміщувати і керування партією. Але це моя єдина партія, і для мене і вона, і саме поняття дуже важливі», - наголосив Кеменяш.

 

 

20 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів