Біле золото Карпат: таємниці створення бриндзі (ВІДЕО)

Біле золото Карпат: таємниці створення бриндзі (ВІДЕО)
Це перший український продукт, який отримав географічне зазначення. Тільки сир, вироблений з овечого молока, які випасаються на високогір’ї вище 700 метрів над рівнем моря – можна називати бриндзою. І то при умові, що це гори Закарпаття, Франківщини та Чернівеччини.

 

Однак традиційне тваринництво переживає не кращі часи: люди відмовляються утримувати овець, а вівчарів стає все менше. Хоча останні роки продемонстрували незначне покращення – а все через туризм. Мандрівників цікавить автентика, а що може бути кращим гуцульської бриндзі.

Перший Кабельний

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 липня 2021р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів