В Ужгороді презентують проєкт «Віртуальний музей гастрономічної спадщини «Вітрина Закарпаття»

В Ужгороді презентують проєкт «Віртуальний музей гастрономічної спадщини «Вітрина Закарпаття»
9 серпня 2021 року відбудеться презентація проєкту національної співпраці «Віртуальний музей гастрономічної спадщини «Вітрина Закарпаття», що реалізується за підтримки Українського культурного фонду та розповсюджується на територію Закарпатської та Одеської областей і м. Київ.

 

Проект покликаний здійснити розбудову інструментів захисту регіональноі? нематеріальноі? культурноі? спадщини шляхом зацифрування гастрономічноі? спадщини та створення віртуального музею “Вітрина Закарпаття”, як компоненту онлаи?н хабу НКС Закарпаття.

З метою збереження обрядових традиціи? приготування і?жі різних етнічних груп, ресурс інтегруватиме створені за європеи?ськими вимогами бази даних елементів гастрономічної спадщини, а на і?х основі будуть розроблені три досьє елементів нематеріальної культурної спадщини в Закарпатськіи? та Одеськіи? областях.

Впровадження складових проєкту здійснюють кращі фахівці у своїх галузях та важливі партнери, серед яких Київський національний університет ім. Т.Шевченка, ДВНЗ Ужгородський національний університет, Одеська академія харчових технологій, КЗ "Обласний організаційно-методичний центр культури" Закарпатської обласної ради та громадська спілка «Дорога вина та смаку Української Бессарабії».

Заявник проєкту – громадська організація «ІМАГО КУЛЬТУРИ».

В урочистій частині відбудеться підписання Меморандумів про співробітництво на засадах державно-приватного партнерства і брифінг для медіа.

В події візьмуть участь партнери заходу – Управління туризму та Департамент культури Закарпатської обласної адміністрації,  Закарпатського музею народної архітектури та побуту, а також ГС « Дорога вина та смаку Закарпаття», ГС « Національна еногастрономічна туристична мережа «Дороги вина та смаку України»,  ГС « Дорога вина та смаку Української Бессарабії» (онлайн), голови пілотних ОТГ (Ясінянська ОТГ, Солотвинська ОТГ, Хустська ОТГ), представники громадських організацій у сфері туризму та захисту НКС, представники КНУ ім. Тараса Шевченка (онлайн), УжНУ, Одеської національної академії харчових технологій (онлайн), представники бізнесу, агенції розвитку, команда проєкту та інші зацікавлені сторони.

Організаційно-технічні деталі роботи представників медіа:

Місце проведення: зал Закарпатського музею архітектури і побуту

м Ужгород, вул. Капітульна, 33а.

Вхiд для представників ЗМІ – вільний.

Початок реєстрації – 10.40. Початок заходу – 11.00  до 13.00

Підписання Меморандумів та брифінг для медіа – 11.30  

З організаційних питань журналісти можуть звертатись до представників органiзаторів конференції: imagocultureorg@gmail.com  

 

 

06 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів