Волонтери БУРу ремонтують конюшню та гостьову кімнату в замку Сент-Міклош на Мукачівщині (ВІДЕО)

Волонтери БУРу ремонтують конюшню та гостьову кімнату в замку Сент-Міклош на Мукачівщині (ВІДЕО)
На території замку Сент-Міклош у Чинадієві працюють волонтери всеукраїнської організації "Будуємо Україну разом". Представник Закарпатського осередку БУРу Павло Прижегодський розказав, хочуть зробити територію навколо замку привабливішою, оскільки старі пошарпані будівлі псують загальний вигляд.

 

До замку Сент-Міклош, що на Мукачівщині, у БУР-табір приїхали 40 людей. Волонтери організації "Будуємо Україну разом" займаються відновленням будинків та інших об’єктів у всій країні, розказав адміністратор табору Павло Прижегодський.

Зараз до 10 місцевих представників команди БУРу приєднались 30 волонтерів з інших областей. Серед них — Ганна Кіор з Маріуполя. Вона розповіла: "Ми тут реставруємо стіну. Вона була дуже стара, пошарпана, шматки штукатурки відпадали. Тут територія дуже доглянута, замок відновлюється і дуже симпатичний такий парк. То і стіна має бути відповідною".

Фасад конюшні – головний об’єкт, який мають відновити волонтери, каже координатор технічної частини проєкту Володимир Попович. Загальна площа стіни, за його словами – 350 квадратних метрів. На будматеріали вдалось зібрати 30 тисяч гривень.

"Наша основна задача – дещо реконструювати той стиль стіни, який був колись. Тобто, сьогодні ми побачили стіну в набризках, як то кажуть, тобто як при союзі робили такі фасади. Наша задача – зробити рівну, гладесеньку стіну і помалювати її в червоно-чорний колір, який був колись, коли тільки-тільки ця стіна була побудована", — розповів Володимир Попович.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів