Словаччина відмінила карантин для невакцинованих відвідувачів. Що для цього потрібно

Словаччина відмінила карантин для невакцинованих відвідувачів. Що для цього потрібно
Словаччина оновила правила в’їзду на свою територію. Обмеження, пов’язані із небезпекою поширення COVID-19 послабили на користь осіб, які не пройшли повну вакцинацію.

 

З понеділка, 30 серпня, невакциновані подорожуючі можуть приїхати до Словаччини без проходження внутрішнього карантину. Однак для безперешкодного в’їзду потрібен негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не раніше семи днів до дати перетину кордону.

Також раз на місяць ті, хто має намір відвідати Словаччину, повинні реєструватися на національному порталі eHranica. Такі умови вказані в указі Управління громадського здоров’я (ÚVZ) Словацької Республіки, який почав діяти з 30 серпня 2021 року.

“Ми продовжуємо наполегливо радити людям робити щеплення від COVID-19, тому що це найефективніший спосіб запобігти поширенню хвороби, збільшенню кількості госпіталізацій та, як наслідок, перевантаженню системи охорони здоров’я”, – зазначила представниця ÚVZ Даша Рачкова.

Нагадаємо, до 1 серпня Словаччина залишалась найбільш закритою з країн-сусідів України, однак із 1 серпня безперешкодно подорожувати туди можнаособам, які пройшли повну вакцинацію (крім COVID-сертифікату ЄС або сертифікату про щеплення, сертифікати інших країн також визнаються за умови, що такий сертифікат містить необхідну інформацію словацькою, чеською або англійською мовами).

InfoPost

Фото: domov.sme.sk

 

30 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів