З 1 вересня до 1 жовтня на Закарпатті видали понад 8,700 електронних лікарняних

З 1 вересня до 1 жовтня на Закарпатті видали понад 8,700 електронних лікарняних
Електронні лікарняні відсьогодні, 1 жовтня, почали видавати в Ужгороді. Про це Суспільному розповіла головна сімейна лікарка міста Тетяна Козак. Донині пацієнти отримували паперові листки непрацездатності, але тепер їх скасували по всій Україні.

 

Нові лікарняні сьогодні. 1 жовтня, почали видавати в 5-й ужгородській амбулаторії. Як і раніше, їх відкривають на 5 днів і за потреби продовжують. За словами сімейної лікарки Оксани Бурдюх, оформлення займає до 10 хвилин.

"Як на мій погляд, то швидше, легше. Обов’язково має бути введено місце роботи правильно, бо не вийде нічого. Потім ми оформляємо епізод звернення. Вказуємо діагноз — і потім відкриваємо медичний висновок, де ми вносимо дані про необхідність відкриття лікарняного. Ми не роздруковуємо, наскільки я зрозуміла. Це в електронному форматі. Тобто коли пацієнт одужав, йому не обов’язково до нас приходити", — пояснила Оксана Бурдюх.

Щоб отримати е-лікарняний, треба прийти на прийом до лікаря. Він створить електронний висновок про тимчасову непрацездатність. Пацієнтів про це сповістить система E-health, звідки лікарняні потраплять до реєстру Пенсійного фонду. На роботу їх приносити не потрібно. Вся інформація має бути в особистому кабінеті на вебпорталі Електронних послуг Пенсійного фонду. При цьому ні там, ні на роботі ваш діагноз не знатимуть.

Начальник управління електронних реєстрів Пенсійного фонду в області Павло Ганулич сказав: з 1 вересня до 1 жовтня на Закарпатті видали понад 8 тисяч 700 електронних лікарняних.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів