В Ужгороді урочисто відкрили ІІ «Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль (CMIFF)»

В Ужгороді урочисто відкрили ІІ «Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль (CMIFF)»
Головну тематику фесту – гори та екологічний стан природи Карпат – підкреслили символічною інсталяцією зі сміття на площі Театральній, порушують цю проблематику митці і в кінороботах.

 

У залі обласного театру ляльок «Бавка» директор кінофестивалю Дмитро Грешко та продюсерка Поліна Герман розповіли про реалізацію задумів, унікальність кінофестивалю, ідею «показати, як мешканці різних куточків планети бачать свої гори через об’єктиви кінокамер», подякували за підтримку Держагенству України з питань кіно, Ужгородській міській раді, всім партнерам і спонсорам.

Заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай передав вітання від очільника міста Богдана Андріїва, депутатів, виконавчого комітету міськради, висловив переконання, що в залі зібралися ті, кому важливе кіномистецтво, запросив ужгородців відвідувати події насиченої програми кінофестивалю, переглядати фільми й ділитися враженнями. Також Василь Васильович зазначив, що пишається тим, що Ужгородська міськрада та комунальна установа «Агенція розвитку Ужгорода» допомагають у проведенні заходу такого високого рівня.

Із вітальним словом на відкритті фестивалю виступили й заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк, директор департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА Євген Тищук, директор Закарпатської фільмкомісії Олександр Мерявчик.

Глядачам презентували панель «Ужанська долина та перспективи регіону для кіно», про роботу над цією частиною проєкту розповіла його керівниця Людмила Сюзева.

Гірський провідник-екскурсовод Костянтин Балабанов поділився спостереженнями, за чим зазвичай їде турист у цей регіон, додав, що потенціал Ужгородщини дозволяє перевершити будь-які очікування гостей.

Далі глядачам презентували перший із конкурсної програми документальний повнометражний фільм «Май далеко – май добре» (режисерка – Ганна Ярошевич).

А вже сьогодні о 18:00 у Smart Point Hub на вулиці Швабській, 25а – лекція-воркшоп «Анімація в кіно», яку проведе Світлана Магда, режисерка анімаційного кіно, викладачка та проповідниця анімаційного мистецтва (м. Харків).

Далі, о 20:00 та 21:30, у ляльковому театрі відбудеться показ документальних повнометражних фільмів «Переходи» (режисерки Флоренс Пеллетьє, Керолайн Коте (Канада, 2020) та «Everest – The Hard Way» (режисер Павол Барабас (Словаччина, 2020).

Щодня аж до вечора до неділі, 10 жовтня, програма кінофестивалю дуже насичена. Усі заходи безкоштовні. Запрошуємо!

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів