Закарпатська обласна філармонія запрошує на концерт

Вперше на Закарпаття приїде один з найвідоміших у світі виконавців на евфоніумі Стівен Мід і ми зможете почути звуки інструмента назва якого означає «приємно звучить». 22 жовтня о 18:30 вас запрошують Стівен МІД - британський музикант-віртуоз, майстер гри на евфоніумі та знані у нашому краї та за його межами брати-близнюки Томас та Емерих Поповичі. Евфоніум називають тенорною тубою, оскільки він грає роль основного тенорового голосу в духових і військових оркестрах.

 

Стівен МІД відомий як один з провідних солістів на еуфоніумі, який виступав з багатьма кращими духовими оркестрами та колективами світу. Його кар`єра як професійного соліста росте дивовижними темпами. Щороку він дає понад сімдесят п’ять сольних виступів і його концертний графік постійно збільшується. Мід є професором еуфоніуму в Північному Королівському музичному коледжі, а також викладає у кількох спеціалізованих школах по всій Європі, враховуючи Аугсбурзький університет та Міланську консерваторію. Успіху в кар’єрі Мід досяг як член кількох провідних духових оркестрів Великобританії, включаючи «Desford Colliery Band» в середині 80-х років, коли вони здобули перемогу на національному конкурсі духових оркестрів. Артист давав сольні концерти з симфонічними оркестрами в Норвегії (Симфонічним оркестром Тронхейма), з Симфонічним оркестром Фінляндії, з Гельсінським філармонійним оркестром, а також в Польщі (Капела Краковієнсіс), США, Канаді, Італії, Франції, Нідерландах, Угорщині, Японії та Литві.

Мід також проводив концертні тури та записувався з кількома провідними професійними камерними ансамблями в Європі, а саме «Sound- Inn-Brass», «Spanish Brass», «Trombonisti Italiani», «London Brass та є одним із засновників духового оркестру Батл-Кріка. Будучи новатором у цілому світі з нових методів викладання, він організував шість Національних конференцій з еуфоніума та туби, що відбулися у Великобританії й був художнім керівником Міжнародної конференції з еуфоніума та туби, яка відбулася в Австрії в червні 2012 року. Його новаторство також проявляється у його прем`єрних виступах з новими концертами та великими творами Мартіна Еллербі, Філіпа Спарка, Торстейна Аагарда Нільсена, Тадеуша Кассатті, Джона Рімана, Дерека Буржуа, Володимира Косми, Томаса Доса, Говарда Снелла та інших.

Артист є один з найбільш записуваних у світі сольних виконавців на духових інструментах, якому належить понад 75 компакт-дисків. Деякі з цих компакт-дисків отримали великі міжнародні нагороди. Мід є власником музичного лейбла «Bocchino Music», який зараз випускає та розповсюджує його альбоми. В останні роки він також випускав компакт-диски для великих лейблів, включаючи «Naxos». Стівен був художнім керівником Міжнародного фестивалю духових ансамблів Чеджу, Південна Корея (2013-2020 рр.), а в даний час також є художнім керівником Літньої школи духового оркестру «Bolsover». Стівен багато років був художником-дизайнером та клініцистом у відомій компанії «Besson», яка виготовляє мідні духові інструменти і отримав визнання за його внесок в успіх евфоніумів Бессона. В останні роки його також все більше запрошують як члена журі багатьох міжнародних конкурсів та як диригента.

Марія Коваль

 

 

18 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів