Ужгородцям, завдяки міській програмі, доступне безкоштовне ендопротезування кульшових суглобів

Ужгородцям, завдяки міській програмі, доступне безкоштовне ендопротезування кульшових суглобів
Міська Програма забезпечення мешканців Ужгорода імплантами для надання медичної допомоги хворим із ураженням органів опори та руху діє із 2018 року. За цей час нею скористалися близько 50 ужгородців, хворих на коксартроз чи з переломами шийки стегна. Операції, як планові, так ургентні, виконують у травматологічному відділенні Ужгородської міської центральної клінічної лікарні.

 

Цьогоріч на Програму із міського бюджету виділили близько 1 мільйона гривень, за ці кошти закупили 27 кульшових суглобів (23 цементні та 4 безцементні), американського та чеського виробництва. Протез, залежно від якості та характеристик, слугує не менше 15 років.

Щоб скористатися програмою безкоштовного ендопротезування, потрібно звернутися до сімейного лікаря, який скерує на консультацію до головного позаштатного експерта управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення Ужгородської міської ради зі спеціальності травматолог. Саме експерт приймає рішення, чи є потреба замінити кульшовий суглоб. Цього року ендопротезування потребують 17 хворих, 4 із них прооперували, до кінця року планують прооперувати всіх, хто в черзі.

За статистикою, щороку близько 25 осіб в Ужгороді стають інвалідами внаслідок захворювання на коксартроз, ендопротезування допомагає їм повернутися до повноцінного життя.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів