На Закарпатті виділили 100 мільйонів гривень для потреб тероборони та військових формувань

На Закарпатті виділили 100 мільйонів гривень для потреб тероборони та військових формувань
Про це сьогодні під час першого пленарного засідання VІІІ сесії Закарпатської облради повідомив директор департаменту фінансів Закарпатської облдержадміністрації Петро Лазар, звітуючи про освоєння коштів обласного бюджету з березня по жовтень поточного року.

 

Зокрема — 82 мільйони витрачено на тероборону та понад 21 мільйон — на підтримку військових формувань. Він також розповів, що цьогоріч до бюджетів різних рівнів надійшло понад 1 мільярд 700 тис грн. вдасться зекономити 40-50 мільйонів для потреб резервного фонду області.

Разом з тим, керівник фінансового департаменту інформував про перевиконання бюджету на 60 мільйонів гривень та розповів, що 10 мільйонів гривень з обласного бюджету заплановано виділити на закупівлю зимової форми для ТРО та інших військових формувань у краї. Це — дольова фінансова участь області у цій потребі, загальна вартість якої складає 50 мільйонів. Решту грошей виділять територіальні громади Закарпаття.

Заплановано також виділити 30 мільйонів гривень на завершення проекту з побудови у Нижній Апші туберкульозної лікарні на 100 ліжок у межах проєкту «Зменшення ризику епідемії туберкульозу на прикордонних територіях України і Польщі». Бюджет проекту – 6,4 млн євро. Область бере участь у співфінансуванні робіт та закупівлі обладнання.

Значну частина коштів обласного бюджету також скеровано на ремонт приміщень для ВПО, яких планується відселити з навчальних та комунальних закладів області. Мова йде про окремі комунальні об’єкти у Кам’янському, Середньому, Ясінях, Кушниці, Синевирі, Тересві та Горінчові.

Також область разом з районом та територіальною громадою візьме дольову участь у погашенні заборгованості працівникам Великоберезнянського районного територіального центру соціального обслуговування.

Пресслужба Закарпатської обласної ради

 

03 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів