За час пандемії в Ужгородському пологовому будинку було 160 вагітних з коронавірусом

За час пандемії в Ужгородському пологовому будинку було 160 вагітних з коронавірусом
Чи можна вагітним вакцинуватися проти COVID-19? Вагітні жінки можуть важче переносити COVID-19. Втім, наявні антиковідні вакцини не містять живого мікроорганізму та в дослідженні на тваринах не було виявлено негативного впливу на перебіг вагітності. Вивчення їхньої безпечності для вагітних триває.

 

Про те, як переносять коронавірус вагітні жінки, розповів журналістам "Сьогодні.Головне" директор Ужгородського пологового будинку Олег Онопко. За його словами за час пандемії з діагнозом коронавірус в пологовому було 160 вагітних.

"Ці вагітні потрапляли до нас у пологовий в різні терміни вагітності, — розповів Олег Онопко. — Хтось поступав на пологи, хтось поступав на малих термінах вагітності, на зберігання вагітності. У когось була легка форма, у когось середня, в когось важка форма. На жаль, в цьому році у нас були три вагітні, які померли. Це були з районів області, поступили вже у вкрай важкій формі. На жаль не вдалося їм допомогти. Але малюки, народженні від ковідних вагітних, були, в принципі, всі здорові".

У Мукачівській районній лікарні сьогодні перебуває 11 вагітних пацієнток із діагнозом COVID-19. Директор мукачівської лікарні святого Мартина Євген Мешко розповів, що в лікарню приїжджають з усієї області кисневозалежні вагітні.

"Поступають до нас за рішенням сімейних лікарів і дільничних гінекологів, але відповідно до наказу, в принципі всі вагітні повинні бути госпіталізовані, — сказав він. — З 1 липня цього року у нас проліковано 65 вагітних. Середньоденна кількість — близько 8-11 вагітних. Станом на сьогодні це 11 жінок вагітних, які хворіють на короновірусну хворобу. Ніхто з них не був вакцинований. І це основна проблема".

За словами Євгена Мешка, коронавірусна хвороба дійсно впливає на перебіг вагітності: близько третини пацієнток потребували кисневої підтримки.

"Наскільки мені відомо, точно в одному випадку було мертвонародження, на жаль, пов'язане з коронавірусною хворобою. За інші не беруся говорити. Але дійсно, covid при вагітності - небезпечний, тому варто щепитися", — сказав Євген Мешко.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів