Вадим Борець долучився до вивчення прикладу столиці щодо розбудови системи запобігання та протидії насильству

Вадим Борець долучився до вивчення прикладу столиці щодо розбудови системи запобігання та протидії насильству
Заступник міського голови Ужгорода Вадим Борець узяв участь у навчально-ознайомчому візиті до Києва, де 22-23 листопада представники міст та селищ України вивчали кращі практики столиці щодо розбудови системи запобігання та протидії насильству, досвід створення систем захисту та підтримки для постраждалих від домашнього насильства і насильства за ознакою статі, забезпечення роботи спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб.

 

Учасниці та учасники під час візиту знайомилися із досвідом столиці у розбудові місцевої системи протидії домашньому насильству. Насичена програма заходу включила і безпосереднє знайомство з роботою кризової кімнати для осіб, які постраждали від домашнього насильства у Києві, і загалом презентацію організації роботи спеціалізованих служб столиці, послуг для постраждалих, алгоритму направлення та перенаправлення клієнтів, організації взаємодії з іншими надавачами послуг.

Також ділилися власним досвідом долання викликів у сфері протидії та запобігання домашньому насильству, а ще подискутували разом з представниками Кабміну та міжнародними партнерами про досягнення України у питаннях протидії домашньому насильству, виклики та подальші плани, а також про роль керівників громад у створенні систем захисту та підтримки для постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Як ми вже повідомляли, цьогоріч Ужгородська територіальна громада стала партнером проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» на 2021-2024 роки, який реалізується за підтримки представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні. За цим проєктом, зокрема, уже на початку грудня в Ужгороді відкриють першу кризову кімнату.

Наразі ж у рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у місті із 25 листопада до 10 грудня проведуть низку акцій та заходів, серед них, зокрема, створення унікального маніфесту проти домашнього насильства, круглі столи, тренінги, флешмоби. Із програмою можна ознайомитися на офіційному сайті Ужгородської міської ради.

Ужгородська міська рада 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів