В Ужгороді привітали випускників кафедри військової підготовки УжНУ (ФОТО)

В Ужгороді привітали випускників кафедри військової підготовки УжНУ (ФОТО)
Заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай сьогодні долучився до вітань випускникам кафедри військової підготовки Ужгородського національного університету, яким наказом міністра оборони України присвоєно офіцерське звання.

 

Урочистості у залі Вченої ради УжНУ відбулися до 30-річчя Збройних Сил України та Міжнародного дня студентів, випускникам вручили погони молодшого лейтенанта.  

Василь Гомонай передав побажання здоров’я, миру від міського голови Богдана Андріїва, висловив сподівання, щоб ніколи у наше життя не входили слова «війна», «конфлікт».

Принагідно за вагомий особистий внесок у розвиток громадського життя університету Василь Васильович вручив грамоти Ужгородської міськради студенту 3 курсу факультету історії та міжнародних відносин, голові Студентської ради цього факультету Антону Яблонському, студентці 3 курсу факультету суспільних наук, голові Студентської ради цього факультету Катерині Клопотар, студентці другого року навчання в магістратурі юридичного факультету Мар’яні Жемонській.                            

Усіх, хто став офіцером запасу, вітали також в.о. голови Закарпатської ОДА Петро Добромільський, завідувач кафедри військової підготовки УжНУ Василь Олійник, проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи Ігор Король, військовий капелан Іван Ісаєвич, випускниця кафедри, діючий офіцер, психолог військової частини Марія Славич та інші. Наголошували на величезній відповідальності офіцерів, адже якщо вони підуть на військову службу, то від них залежатиме життя, здоров’я підлеглих та спокій їхніх родин.

Кафедра в УжНУ діє з 2015 року. Серед її цьогорічних випускників і ті, хто пройшов не лише строкову військову службу, а й захищав Україну на сході, брав участь у боях за Дебальцеве, як, наприклад, активіст руху ветеранів Микола Марчишак.  Він щиро подякував ректору університету Володимиру Смоланці за розуміння важливості військової підготовки та офіцерам кафедри за фахові знання.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів