Дітям з інвалідністю показали виставу та провели екскурсію Ужгородським замком

Дітям з інвалідністю показали виставу та провели екскурсію Ужгородським замком
Виставу показали 3 грудня в каплиці Ужгородського замку учням спеціальної школи-інтернату. Також захід відвідали вихованці реабілітаційного центру "Дорога життя". Про це повідомила завідувачка відділення краєзнавчого музею Вікторія Горінецька. За її словами, для дітей провели також екскурсію. Приурочили захід до Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначають нині.

 

12-річний Олексій Худобін з народження має вади слуху. Через відсутність сурдоперекладу не відвідує театри та кіно. "Хочу більше дивитися фільми. Ходити в театр, але нема сурдоперекладу", — сказав хлопчик.

Через відсутність перекладу жестовою мовою не ходить до кінотеатру і Павло Штодлер. Хлопці прийшли до Ужгородського замку аби переглянути виставу "Золоте курча", представлену театром ляльок "Бавка". Актор театру Павло Проданюк каже, вперше показували виставу для дітей з інвалідністю.

"З великим задоволенням, безкоштовно, ми привезли сьогодні виставу ось сюди у це чудове місце – у наш Ужгородський замок, — сказав актор. — Думаю, ці діти заслуговують на якесь добро, на трішечки посмішок, на щасливе життя".

Завідувачка відділення краєзнавчого музею Вікторія Горінецька розповіла: проводять такі заходи для того, щоб привернути увагу до людей з інвалідністю, щоб вони могли вільно долучатися і існувати в музейному просторі.

"Наш музей Закарпатський краєзнавчий, бажає в цьому напрямку розвиватися. Створювати якомога більше пандусів, щоб доступ був легкий до експозицій. Зараз тільки на першому поверсі можна оглянути експозиції, наприклад, для людей з інвалідністю на візочках", — сказала завідувачка.

3 грудня у Міжнародний день людей з інвалідністю, до Ужгородського замку прийшло близько 25 дітей з вадами слуху, розповів заступник директора ужгородської школи-інтернату Іван Чейпеш. Також запросили вихованців центру "Дорога життя". Після вистави дітям провели екскурсію замком.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів