Діджитал-ілюстрації створює ужгородка Марина Іржак

Діджитал-ілюстрації створює ужгородка Марина Іржак
170 діджитал-ілюстрацій створила за 2021 рік ужгородка Марина Іржак. Це стікери, листівки, картини. Дівчина малює з дитинства, але цей вид мистецтва опанувала 2 роки тому.

 

Ужгородка Марина Іржак щодня працює над діджитал-ілюстраціями. У її роботах завжди присутній рослинний орнамент. Зображує історії з власного життя. Спочатку роботи були чорно-білі, а з літа цього року – малює різнокольорові.

"Я почала відмальовувати так нашвидку руку, і не задумовувалася, людей, які були навколо мене: мої одногрупники, мої викладачі. Потім переросло в те, що я відмальовувала лише себе: як пройшов мій день, мій місяць, якась подія. Потім мені прийшло в голову на всіх ілюстраціях робити заштриховані носи – це моя фішка така, яка прийшла з тим, що я дуже люблю текстури. Я спочатку малювала лише олівцем звичайним. Потім вже купила собі планшет і спробувала перевести ту текстуру олівця і цю штриховку вже в електронний формат", — розповіла дівчина.

Щоб створити ілюстрацію, Марина малює ескіз у блокноті. За словами дівчини, зараз у неї три робочі блокноти, а далі фотографує його й переносить на планшет. На одну роботу може витратити кілька годин або днів. Починала з виготовлення листівок.

Окрім листівок зараз малює й картини.

"Також популяризую свої роботи. Знайшла собі таку звичку: я роздруковую чорно-білі варіанти всіх своїх ілюстрацій й розклеюю їх в місті. Розписала там – відпустка, класна зарплата, хороший сон… Востаннє робила це два тижні тому. Намагаюся з QR-кодами робити, щоб люди бачили і якщо захочуть – підпишуться", — розповіла дівчина.

Три картини Марини Іржак, на яких зображені українські виконавці, в цьому році, за словами дівчини, потрапили до Музею сучасного українського мистецтва в Луцьку.

Марина навчає малюванню й дітей, тому, мріє про власну студію в Ужгороді.

Cуспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів