Поліцейські Закарпаття протидіють нелегальному ринку підакцизної продукції

Поліцейські Закарпаття протидіють нелегальному ринку підакцизної продукції
Протидіючи нелегальному ринку підакцизних товарів, працівники поліції на території всіх районів Закарпаття проводять перевірки різних торгових закладів. До цієї роботи залучені дільничні офіцери поліції, поліцейські офіцери громад, працівники груп реагування патрульної поліції, а також інспектори сектору ювенальної превенції.

 

Загалом у період з 29 жовтня по 8 грудня поліцейські перевірили 6527 торговельних точок. Ідеться про ринки, місця стихійної торгівлі, магазини, павільйони, кіоски тощо. У майже 2 сотнях таких точок працівники поліції зафіксували факти незаконного зберігання чи збуту підакцизної алкогольної та тютюнової продукції.

На правопорушників, тобто власників чи керівників закладу, а також продавців нелегального товару, складено адміністративні протоколи. Більша частина з них – 107 протоколів, стосуються порушень правил торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами, що передбачено статтею 156 КУпАП.

Також 84 адміністративні матеріали складені правоохоронцями за порушення порядку провадження господарської діяльності. Йдеться про торгівлю без відповідних ліцензій та дозволів. Крім того, за п’ятьма фактами правопорушень розпочато і кримінальні провадження. Із них 80% - 4 справи, стосуються статті 204 ККУ, тобто незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Весь нелегальний підакцизний товар від торговців-правопорушників поліцейські вилучають. Так, до прикладу, впродовж вказаного періоду було вилучено майже 15 тисяч пачок тютюнових виробів на загальну суму понад 514 тисяч гривень, а також горілчаних виробів на загальну суму близько 31 тисячі гривень. Системна протидія правоохоронців «тіньовому» ринку, а також порушенням правил торговельної діяльності, не лише запобігає збиткам державного бюджету, а й унеможливлює заборонений продаж тютюну та алкоголю неповнолітнім. Робота поліції в цьому напрямку триває й надалі.

Поліція Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів