Богдан Андріїв прозвітував за роботу в 2021 році (ФОТО, ВІДЕО)

Богдан Андріїв прозвітував за роботу в 2021 році (ФОТО, ВІДЕО)
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні публічно звітував про роботу в 2021 році. Зазначив, що цей рік був першим роком роботи нової команди міської влади Ужгорода, нових депутатів, заступників, членів виконкому.

 

«8 грудня 2020 року я склав присягу міського голови Ужгорода. Укотре дякую ужгородцям, які знову довірили мені керівництво містом», – наголосив Богдан Євстафійович.

Більшість даних, представлених у звіті міського голови – за 11 місяців, за підсумками року вони зміняться, але дуже несуттєво.

«Якщо коротко підсумувати роботу у 2021 році: міська рада, незважаючи на складну ситуацію із пандемією коронавірусу, яку маємо вже другий рік, працювала стабільно, ми забезпечували  розвиток  міста за пріоритетними напрямами, вирішували поточні питання громади», – сказав міський голова. – Думаю, ужгородці погоджуються, що за останні роки в місті зроблено чимало, але ми дуже добре розуміємо, що багато вулиць, будинків, мереж ще потребують капітальних ремонтів, оновлень. Основне наше завдання –  робити Ужгород комфортнішим і для жителів, і для гостей. І я дякую всім, хто щоденною працею допомагає якісно змінювати наш Ужгород. Дякую активним  ужгородцям, зокрема і депутатам, за розуміння проблем, за конструктивну критику, яка допомагає усувати помилки або уникати їх, за спільну роботу».

Повна презентація звіту міського голови буде оприлюднена на офіційному сайті Ужгородської міської ради. Після звіту від ужгородців, зокрема і депутатів міської ради, до Богдана Євстафійовича було чимало запитань.  Відповідаючи на них, міський голова повідомив, що сподівається на підтримку в сесійному залі виділення коштів на закупівлю комунальної техніки, щоб не залежати, як уже було цього року, від приватних компаній, котрі системно оскаржували закупівлю послуг і не було змоги прибирати Ужгород. 

 

Платні паркувальні майданчики для авто заплановано зробити насамперед на вулицях Олександра Фединця, Льва Толстого, Капушанській, площі Корятовича, буде проводитися відкритий конкурс для підприємців, які візьмуться за організацію цієї роботи. Щодо перспектив розвантаження міста від транспорту, Богдан Євстафійович поінформував, що розроблено проєкт розширення мосту Масарика, це потребує близько 82 мільйонів гривень, уже проведені перемовини з керівництвом області про лобіювання включення цього проєкту до державної програми «Велике будівництво». А для загальної концепції транспортної моделі Ужгорода залучаються фахівці, зокрема й з інших регіонів України.

У перспективних планах також будівництво великої об’їзної дороги біля міста, можливо, збільшення пішохідних зон у центрі, наприклад, від школи №9 до Будинку побуту на площі Шандора Петефі, можливо, з рухом лише для громадського транспорту. На запитання про розширення міського кладовища, міський голова розповів, що Ужгородська міська рада придбала ділянку 3,5 га поруч з існуючим цвинтарем «Барвінок», розробляють документи на першу секцію. Але повинні ще пройти громадські слухання із жителями Баранинської ОТГ. Після тривалих дискусій, де ж знайти місце для міського кладовища, дійшли згоди: важливо, аби це було якомога ближче до міста, щоб рідним померлих було зручно туди їздити, крім того, доцільно використати інфраструктуру вже існуючого цвинтаря. 

Йдуть перемовини і земельну ділянку у межах Середнянської ОТГ для полігону і переробки твердих побутових відходів, місто фінансово долучається до виготовлення проєктно-кошторисної документації, крім того, є два іноземні інвестори,  які хочуть вкласти гроші в переробку сміття та виробництво біля міських очисних споруд новітнього енергоносія – водню. Щодо перспектив прийняття змін до Генерального плану міста, міський голова зазначив, що невирішеним наразі залишається питання меж із сусідніми ОТГ, а також щодо лісових земель із лісовим господарством та прикордонниками, а це значно впливає на площі і перспективи зелених зон Ужгорода.

Коротко окреслив міський голова Ужгорода і подальші плани, на 2022 рік. Серед найважливішого – капітальні ремонти понад двох десятків вулиць міста, площ Театральної та Євгена Фенцика, пішохідного мосту.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів