За місяць закарпатські поліцейські вилучили з «тіньового» ринку товарів на майже 280 тисяч гривень

За місяць закарпатські поліцейські вилучили з «тіньового» ринку товарів на майже 280 тисяч гривень
Поліцейські Закарпаття продовжують протидію нелегальному ринку підакцизної продукції. Так, лише впродовж грудня разом із дільничними офіцерами поліції, поліцейськими офіцерами громади, працівниками груп реагування патрульної поліції, поліцейські управління превентивної діяльності перевірили понад 4,5 тисячі торговельних закладів регіону.

 

У результаті рейдів працівники поліції вилучили понад 2800 пачок цигарок та понад 1000 літрів алкоголю. Загальна вартість вилученого нелегального товару склала майже 280 тисяч гривень. На порушників поліцейські склали 124 адміністративні протоколи. З них 68 – за статтею 156 КУпАП (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) та 56 – за статтею 164 КУпАП (Порушення порядку провадження господарської діяльності), тобто торгівля без відповідних ліцензій та дозволів.

А відповідно, в загальному мінімальна сума штрафів, яку сплатять порушники складає понад 1,6 мільйона гривень. Нагадаємо, причетність громадян до «тіньового» ринку – це не лише порушення Закону і негативний вплив на економіку країни, а й потенційний ризик для здоров’я покупців неперевіреного та нелегального товару. Робота поліцейських в напрямку протидії незаконному обігу підакцизних товарів триватиме і надалі.

Поліція Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів