В Ужгороді презентували книгу про легенду світового спорту Вадима Андрієвського та його закарпатського учня Василя Станковича

«Людина живе до тих пір, поки про неї живе пам’ять!» - так кажуть у народі. Феномен легенди світового спорту Вадима Андрієвського увіковічнили у книзі. «Фехтування – це наше життя» - під такою назвою побачив світ спільний доробок його учня - знаного закарпатця Василя Станковича і голови осередку краю Асоціації спортивних журналістів України Василя Гаджеги.

 

«Фехтування –це наше життя» - книгу про легенду світового спорту Вадима Андрієвського та його учня із Закарпаття Василя Станковича презентували в Ужгороді. Вадим Андрієвський підкорив не одну спортивну вершину, на базі Львівського інституту фізкультури, де працював завідувачем кафедри, а потім ректором, створив відому на весь світ школу фехтування. Став першим тренером для понад пів сотні майстрів клинка, виховав з десяток чемпіонів світу. Видання – це данина наставнику і тренеру, який свого часу допоміг сільському хлопчику із Нового Давидкова, що на Мукачівщині, Василю Станковичу стати 5-разовим чемпіоном світу та 2-разовим срібним призером Олімпійських ігор, заслуженим майстром спорту. Про фехтування каже- «для мене це і спорт, і робота, і хобі». Корифей і лицар рапіри Василь Станкович, якого називають ще еталоном фехтування, про свій феномен каже: «Без Андрієвського мене б не було!». Добірка містить спогади учнів та вихованців Андрієвського, інтерв’ю, фото – усе, аби пам’ять про унікальні особистості жила вічно!

М-Студіо

 

 

16 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів