Держпродспоживслужба Закарпаття: про літній відпочинок дітей – уже сьогодні  

Держпродспоживслужба Закарпаття: про літній відпочинок дітей – уже сьогодні  
Хоча ситуація на сході України напружену до краю,  відповідні служби Закарпаття напрацьовують плани літнього відпочинку дітей. Бо ж час минає швидко: незабаром весна, а там – літо. Отже, треба вже дбати про оздоровлення школярів.

 

Тож, як готуються до традиційної літньої кампанії, зокрема, фахівці головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області, - про це запитуємо у очільниці цієї структури Сніжани Локес. Адже саме очолюваний нею державний підрозділ відповідає за безпеку харчів у першу чергу. Насамперед Сніжана Іванівна навела приклад минулого року. Він видався досить успішним.

Торік улітку на Закарпатті функціонувало 44 заклади відпочинку та оздоровлення для дітей, з яких: 17 - таборів з цілодобовим перебуванням; сім стаціонарних дитячих закладів, два - санаторного типу, один дитячий центр, сім інших цілодобових і 27 таборів з денним перебуванням дітей. В підготовчий період фахівцями було проведено 44 обстеження у складі комісій за участю представників зацікавлених установ та органів місцевого самоврядування. Все-таки, попри жорсткий контроль, у чотирьох таких об’єктах було виявлено порушення. Їхнім керівникам надали приписи. Згодом усі ці заклади отримали акти готовності до початку роботи.             

-       Протягом оздоровлення і відпочинку дітей влітку минулого року проведено 12 перевірок, в т. ч. із застосуванням лабораторних досліджень. Були обстежені всі сто відсотків закладів, - констатує посадовиця. - Порушень стосовно умов перебування або якості харчування дітей виявлено не було.  Випадків та спалахів інфекційних хвороб і харчових отруєнь серед хлопців і дівчат та персоналу  також  не реєструвалось.

Усе це засвідчило, що посадовці старанно й відповідально ставилися   до своєї роботи.  

Сподіваються, що так буде і в році нинішньому. Для цього разом з іншими структурами  буде підготовлено все належним чином.

Торік також проведено 61 перевірку загальноосвітніх навчальних закладів стосовно дотримання вимог санітарного законодавства, в т. ч. організації харчування учнів під час перебування в таборах.  

Ці цифри і факти наведені для того, аби побачити, якою широкою й відповідальною є робота працівників Держпродспоживслужби. Особливо це стосується літньої пори, коли продукти за високих температур слід зберігати у холодильних камерах і холодильниках.

Подібні контролюючі заходи проводитимуться і нинішнього року. Та головне, за словами Сніжани Локес, – не допустити отруєнь і спалахів небажаних недуг. Адже дітям, незважаючи на складні часи, - слід забезпечити належний відпочинок.

Василь НИТКА.

Ужгород (22.2.22).

 

 

22 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів