Католицька церква Австрії з регіону Бургенланд доправила на Закарпаття гуманітарну допомогу

Католицька церква Австрії з регіону Бургенланд доправила на Закарпаття гуманітарну допомогу
Католицька церква Австрійської Республіки, з регіону Бургенланд, відправила Україні гуманітарну допомогу для людей, які цього потребують. Про це Суспільному повідомив Єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Ніл Лущак. Зібрали продовольчі товари, спальні мішки, матраци та одяг. Вже 5 вантажівок приїхали в Україну. Ще частина прямує до наших кордонів.

 

Єпископ каже, що частина вантажу залишиться тут, для людей, які шукають прихистку на Закарпатті. А продуктові товари відправлять до столиці України.

«Ми зараз в глибокому тилу — у нас немає браку продуктів, чи браку хліба. Але знаємо, що після бомбардування, яка нелегка ситуація в Києві, у Харкові, та околицях, то наше завдання, як церкви, допомагати тим людям, у яких є потреби в гуманітарній допомозі. Уся ця продуктова допомога зараз у Берегівському районі. Там є і багато спальників, матраців, які потребують школи, чи ті приміщення, де сьогодні в Закарпатті приймають переселенців, які втікають від того жахіття бомбардувань», — зауважив Єпископ.

Ґернот Пфандлер Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Австрія відзначив: «Впродовж багатьох років ми підтримуємо діяльність благодійного фонду «Карітас», який робить свою роботу в Австрії, і вже неодноразово я перебував під час передачі гуманітарної допомоги в Україні. Ми раді, що в такі важкі часи ми можемо надавати допомогу», — наголосив посол.

Також надзвичайний посол додав, що Австрійська Республіка відкрила в Ужгороді відділ посольства, для того, аби надавати допомогу громадянам Австрії, які знаходяться по всій Україні.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів