Для журналістів в Ужгороді провели майстер-клас із мінної безпеки

Для журналістів в Ужгороді провели майстер-клас із мінної безпеки
Майстер-клас із мінної безпеки провели піротехніки в Ужгороді для журналістів. Про це повідомляє журналістка Суспільного з місця події.

 

Провів захід начальник піротехнічних робіт ДСНС в області Сергій Шапаєнко. Він на муляжах проказав види боєприпасів, розповів про радіуси ураження кожного. Сергій Шапаєнко повідомив, що наразі Росія використовує близько десяти їхніх видів. Частина має термін самоліквідації, тобто боєприпас може спрацювати не відразу, а й через 120 днів. Вага випущених по Україні російських ракет досягає близько п’ятисот кілограмів. Також Сергій Шапаєнко розповів, як себе поводити, якщо людина натрапила на бомбу, осколки.

"Якщо ви з того місця можете розрізнити, що це є вибухонебезпечний предмет, то рухатись потрібно, обов'язково, у зворотному напрямку, але не вперед. Спробувати повідомити оточуючих, якщо ви бачите навколо когось: "Люди, розвертайтесь і йдіть у зворотному напрямку, не підходьте — тут вибухонебезпечний предмет". Для подальшого, щоб потім не забути, де він. Тому що, якщо він буде десь у полі, в лісі, щоб не загубитися, зробити якусь позначку підручними засобами, які є біля вас. Зателефонувати 101 або 102. Сфотографували, увімкнули GPS, і відправили координати на 101 чи 102, коли ви з диспетчером зв’яжетеся, вони скажуть чи можете ви на такий номер відправити нам. Це пришвидшує роботу", — повідомив Сергій Шапаєнко.

Суспільне Закарпаття

 

04 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів