В Ужгороді відкрили виставку-продаж книг закарпатських літераторів та журналістів для підтримки 128-ої бригади

В Ужгороді відкрили виставку-продаж книг закарпатських літераторів та журналістів для підтримки 128-ої бригади
Оглянути кращі закарпатські книги, а чимало з них і купити, можна в Ужгороді у Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая – сьогодні там презентували виставку книг видавництв області та постійно діючу виставку-продаж книг закарпатських літераторів та журналістів для підтримки 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Виставки також приурочили до Всесвітнього дня книги і авторського права, який відзначали наприкінці квітня.

 

Заступник голови обласної організації Національної спілки України Василь Густі наголосив: Закарпаття здавна має величні книги, скажімо Королівське Євангеліє, потужних авторів, школу графіки і видання, котрі як із літературного, так і з наукового, художнього погляду є справжнім мистецтвом. І сьогодні, попри всі труднощі, мистецтво повинно жити, розвиватися, а всі, хто зараз тут, у відносно спокійному краї, мають забезпечувати надійні тили держави, допомагати військовим, вимушеним переселенцям і хто як може наближати перемогу.

За словами Василя Густі, книги, які видавалися за програмами підтримки з бюджету – можна оглянути, а надруковані коштом авторів чи спонсорів – ще й купити. Наразі представлені роботи видавництв «Карпати», Олександри Гаркуші, «Timpani», «Патент», долучитися, крім інших, планують і видавці, автори із сусідніх областей.

Заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай подякував організаторам виставок за об’єднання зусиль на підтримку наших захисників, запевнив, що міська влада й надалі робитиме все можливе для підтримки культури.

У виступах гостей виставок піднімалися питання проблем книговидання та книгорозповсюдження в умовах воєнного стану. Звучали також пропозиції: передати куплені книги нашим військовим, на території, звільнені від окупантів; провести до Дня працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження (28 травня) виставку-продаж просто неба на одній із центральних локацій Ужгорода; видати нариси про закарпатців, які захищали і зараз боронять нашу країну.

У музеї зараз також представлені картини митців, а серед них і переселенців, які можна придбати і тим долучитися до збору коштів нашим військовим.

Ужгородська міська рада

 

05 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів