Види термопанелей. Особливості, відмінності і переваги

Види термопанелей. Особливості, відмінності і переваги
Сучасним споживачам виробники пропонують на вибір три основні види фасадних термопанелей, кожен з яких має свої власні переваги та характеристики.

 

Це клінкерні термопанелі, панелі з глазурованою плиткою, металеві з синтетичним утеплювачем товщиною до 10 см, деревоволокнисті с ППУ-утепленням, а також пінополістерольні з покриттям з акрилу, або мармуровой крихти.

Клінкерні термопанелі

Фасадні клінкерні термопанелі за міцністю не поступаються камінню. Коефіцієнт поглинання вологи менше 3 відсотків, морозостійкість більше 300 циклів, марка міцності М800. Клінкерні термопанелі для фасаду неймовірно виглядають, мають різноманітну кольорову гаму, не містять в складі хімречовин. 

Клінкерна плитка, що використовуються для оздоблення термопанелей, виробляється шляхом пресування сланцевої глини при температурі приблизно +1200 градусів. Фінальна обробка відбувається при +2000 градусах.

Глина береться не звичайна, а з особливим рівнем пластичності. 

Клінкер екологічний та безпечний. Це офіційні дані, підтверджені євронормами та стандартами. Для створення багатої палітри насичених кольорів під час виробництва використовується різноманітна кольорова пігментація. 

В плані морозостійкості показник термопанелі перевищує 300 циклів.

Термопанелі з плиткою глазурованою

Доволі популярний вид покриття при обробці фасадів малоповерхових будинків зовні. Плитка є гладенька, а є імітуюча цегляну кладку. Вона відмінно виглядає (багатьом подобається більше, ніж просто клінкерні панелі), не викликає проблем під час монтажу, доволі довго експлуатується. Глазуровані фасадні термопанелі - чудовий вибір для будь-якої сучасної будівлі.

Популярні термопанелі

Особливим попитом стабільно користуються клінкерні термопанелі, оздоблені під цеглу. Річ не лише в естетичній функції. Набагато важливіша практичність матеріалу, можливість протистояти впливу оточуючого середовища навіть краще, ніж натуральне каміння.

Вартість термопанелів, перш за все, залежить від виду клінкерної плитки, а потім вже від її декоративного оздоблення та інших характеристик.

Візуальний ефект той самий, що й при оздобленні цеглою. Але вага квадратного метру набагато менша - всего 14-16 кг. Це безумовна перевага.

А ще клінкерні термопанелі не допускають висолу основної поверхні, стримують деформацію під час усадки грунту, не дозволяють розширюватися та стискатися стінам.

Клінкер стійко переносить перепади температур, вологе повітря, опади. не втрачає колір, не тріскається. Не “страждає” від впливу руйнівних кислот. На довгий час зберігає красу стін будівлі, захищає їх від передчасного руйнування.

На останок відзначимо, що клінкерна плитка це не лише прикраса фасадів, але й викладка доріжок, внутрішніх двориків, оздоблення камінів, тощо.

Використовується також в аеропортах, на вокзалах, на станціях метро. А це гарантоване підтвердження якості матеріалу та його довгого строку служби.  

Зробіть свій дім теплим та красивим з клінкерною термоплиткою ROYAL FASADE. Впевніться в якості самостійно. Якщо в вас залишилися питання, наприклад стосовно того, якого догляду потребують клінкерні термопанелі, ціна на матеріал та інше, ви можете в будь-який зручний час задати їх нашим менеджерам.

 

09 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів