За збут фальшивих грошей на Рівненщині закарпатцю світить до 10 років тюрьми

За збут фальшивих грошей на Рівненщині закарпатцю світить до 10 років тюрьми
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури уродженцю Закарпаття повідомлено про підозру у закінченому замаху на збут, а також у зберіганні з метою збуту та збуті підробленої іноземної валюти, вчинених повторно (ч. 2 ст. 15; ч. 1, ч. 2 ст. 199 КК України).

 

За даними слідства, 22 вересня 2020 року чоловік збув в обмінних пунктах Рівного та Здолбунова 2000 фальшивих євро. Підозрюваний обійшов 5 «обмінників», у двох з яких касирки виявили ознаки підробки купюр та повернули їх клієнту, ще у трьох пунктах чоловікові таки вдалось обміняти «валюту».

Крім того, у ході проведення працівниками поліції огляду місця події на території АЗС поблизу Рівного в сумці чоловіка виявили ще 5000 доларів США з ознаками підробки.

Відповідно до висновку експерта вказані купюри не відповідають аналогічним банкнотам, що знаходяться в офіційному обігу на території країни виробника.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників УКР ГУ НП в області.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури

 

11 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів