На семінарі в Нацпарку "Синевир" на Закарпатті пасічники обговорили питання роботи з бджолами

На семінарі в Нацпарку "Синевир" на Закарпатті пасічники обговорили питання роботи з бджолами
В НПП «Синевир» відбувся семінар на тему: «Відтворення місцевих порід бджіл в умовах гірського регіону Українських Карпат».

 

У семінарі взяли участь 15 місцевих пасічників, науковий співробітник Інституту бджільництва ім. П.І. Прокоповича Віктор Папп, заступник директора з наукової роботи НПП «Синевир» Юрій Тюх, старший науковий співробітник Василь Беца та працівники наукового відділу нацпарку.

Під час зустрічі пасічники обговорили актуальні питання роботи з бджолами та організацію введення генетичного відбору місцевих пасік та наукових стаціонарів. Йшлося про концепцію та актуальність роботи контрольованих високогірних пунктів парування бджолиних маток, так званих облітників. Пасічникам додатково роздано наукові методики введення бджільництва та чистопородні плідні бджолині матки карпатської популяції. Саме такі заходи є першочерговими кроками у покращенні  чистопородності бджіл на місцевих пасіках. 

У процесі обговорення, місцеві пасічники додатково мали змогу поділитися своїм практичним та набутим досвідом роботи з бджолами, одержати певну консультацію, рекомендацію або відповіді на ті чи інші питання, які виникають в процесі пасічникування. 

Закарпаття онлайн

 

25 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів