"Це справа мого життя": на Закарпатті чоловік понад 35 років займається розведенням овець

"Це справа мого життя": на Закарпатті чоловік понад 35 років займається розведенням овець

 

Працівник нацпарку "Синевир" Юрій Рущак понад 35 років займається розведенням овець. Чоловік живе у селі Негровець. Допомагає по-господарству його дружина Олена. Про це повідомляють на сайті нацпарку.

Юрій каже, що весь досвід перейняв від батька: з дитинства ходив з ним на полонини. "Продовжити справу батька – це святе. Зараз тримаю 25 овець і 10 кіз, дві корови, одного коня та іншу живність. Розведення овець є моїм улюбленим ремеслом та приємним клопотом", — розповів Юрій.

Чоловік каже, що кінь допомагає в період заготівлі сіна для худоби на зимовий період. "Коня використовую у різному ділі — перевезення дров, сіна до господарства, транспортування свіжого сиру до своєї домівки, а також при потребі допомагаю односельчанам. А щодо овець, то вони завжди були моїм хобі. Спочатку мав 10 овечок, яких випасав на сільській толоці, а згодом поголів’я збільшував до тієї кількості, скільки можу прогодувати та обійти", — каже чоловік.

"Щоб встигнути вчасно на основну роботу, я о четвертій годині ранку щодня йду до овець, а потім до корів, коня та іншої живності. Всіх треба добре нагодувати, напоїти та ще й привести в порядок приміщення. І все те ж саме повторюється о п’ятій вечора", — каже чоловік.

"Приблизно через три години тварин заганяю на ночівлю. Регулярно обстежую їх, щоб впевнитись, що вони здорові. Крім того, піклуюся про чистоту їхнього притулку та вигул. Мені подобається займатися з вівцями. Це справа мого життя", — розповідає Юрій Рущак.

"Ягнички нікому не продаю, хіба що баранчики. Розведення овець — моє улюблене ремесло. Не пасує господарю вирощувати, любити, а потім вбивати. Можу подарувати, якщо комусь потрібно для розведення", — каже господар.

 

03 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів