"Це справа мого життя": на Закарпатті чоловік понад 35 років займається розведенням овець

Працівник нацпарку "Синевир" Юрій Рущак понад 35 років займається розведенням овець. Чоловік живе у селі Негровець. Допомагає по-господарству його дружина Олена. Про це повідомляють на сайті нацпарку.
Юрій каже, що весь досвід перейняв від батька: з дитинства ходив з ним на полонини. "Продовжити справу батька – це святе. Зараз тримаю 25 овець і 10 кіз, дві корови, одного коня та іншу живність. Розведення овець є моїм улюбленим ремеслом та приємним клопотом", — розповів Юрій.
Чоловік каже, що кінь допомагає в період заготівлі сіна для худоби на зимовий період. "Коня використовую у різному ділі — перевезення дров, сіна до господарства, транспортування свіжого сиру до своєї домівки, а також при потребі допомагаю односельчанам. А щодо овець, то вони завжди були моїм хобі. Спочатку мав 10 овечок, яких випасав на сільській толоці, а згодом поголів’я збільшував до тієї кількості, скільки можу прогодувати та обійти", — каже чоловік.
"Щоб встигнути вчасно на основну роботу, я о четвертій годині ранку щодня йду до овець, а потім до корів, коня та іншої живності. Всіх треба добре нагодувати, напоїти та ще й привести в порядок приміщення. І все те ж саме повторюється о п’ятій вечора", — каже чоловік.
"Приблизно через три години тварин заганяю на ночівлю. Регулярно обстежую їх, щоб впевнитись, що вони здорові. Крім того, піклуюся про чистоту їхнього притулку та вигул. Мені подобається займатися з вівцями. Це справа мого життя", — розповідає Юрій Рущак.
"Ягнички нікому не продаю, хіба що баранчики. Розведення овець — моє улюблене ремесло. Не пасує господарю вирощувати, любити, а потім вбивати. Можу подарувати, якщо комусь потрібно для розведення", — каже господар.
До теми
- Копач на гриби та обряди біля річки: автентичні різдвяні традиції Воловеччини
- Традиція бетлегемів на Рахівщині
- Які різдвяні традиції існують на Закарпатті
- Герої без зброї: фельдшер Михайло Сливка про робочі лайфхаки, легкі та важкі пошукові роботи за 13 років “гірського досвіду”
- Святвечір на Закарпатті: традиційна кухня та обрядовість святкування
- Втрачений Ужгород: як у місті католики Різдво відзначали
- "Найважчим є те, що ти залишив вдома дружину, батьків і дітей, і не знаєш, на скільки це часу" — Віктор Трошкі
- Різдвяний традиційний закарпатський хліб карачун: давні обряди споживання
- «Бограч-index» – грудень 2025: за місяць ціни на продукти змінилися на +7,9%
- «Бджолині крильця» родини Ленделів: від селекції карпатської бджоли до порятунку пасічників з усієї України
- Закарпатців закликають стати донорами крові напередодні різдвяно-новорічних свят
- Інструктор «Устім» - про навчання майбутніх операторів ССО
- «Ой, хто, хто Миколая любить»… той обов’язково дочекається його - навіть якщо він трохи затримається дорогою з Закарпаття у прифронтове прикордоння
- Поліцейські Закарпаття організували для ветеранів екскурсію на кавову мануфактуру
- Унікальна страва Полянської Гути: як готують рисильовані голубці
- Усіх небайдужих закликають допомогти 7-річному закарпацю, який бореться із генетичною хворобою, що поступово руйнує всі його м'язи
- Закарпатець з позивним «Беркут» врятував шістьох поранених побратимів: історія воїна Нацгвардії
- «Іграшка для воїна»: майстер-клас в Ужгородському замку
- Довга дорога до школи. Як школярі в гірському закарпатському селі ходять щодня по 8 км на навчання
- Шлях до відновлення: на Закарпатті поліцейські організували для поранених колег арттерапію

До цієї новини немає коментарів