Координацію співпраці у сфері інформаційної та кібербезпеки обговорили в Ужгороді

Координацію співпраці у сфері інформаційної та кібербезпеки обговорили в Ужгороді
Обговорення відбулося на зустрічі в Ужгородській міськраді з представниками Фонду цивільних досліджень та розвитку США, Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК) Ради національної безпеки та оборони України (РНБО).

 

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, начальник управління комп’ютерного та програмного забезпечення міськради Микола Урста спілкувалися із керівником управління забезпечення діяльності НКЦК Сергієм Прокопенком, державним експертом служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України Євгенією Івахненко, керівником із операційної діяльності Михайлом Веричем, старшими менеджерами проєктів Владленом Басистим та Андрієм Нікітенком, доктором технічних наук, професором кафедри програмного забезпечення систем УжНУ Оксаною Мулесою, доктором політичних наук, професором, деканом факультету міжнародних економічних відносин УжНУ Миколою Палінчаком.

Гості запевнили, що готові сприяти отриманню міськрадою висококласного устаткування для кращого захисту мереж, систем, які використовує муніципалітет. Відзначалося, що спеціалісти міськради вже пройшли відповідну сертифікацію і сформували перелік необхідного апаратного забезпечення.

Ішлося також про те, що в Ужгородському національному університеті вже запроваджено курс кібергігієни, планується запровадити такий і для ужгородських школярів, а ще – місцевих працівників державних структур та місцевого самоврядування.  

Фахівці розповіли також про інші свої напрацювання, до яких можуть долучатися і працівники міської ради Ужгорода. Зокрема, це курси для комп’ютерників, на яких навчають самостійно виявляти внутрішні вразливості своїх ІТ-систем, аби їх вдосконалювати; кіберполігон – середовище, де можна відпрацьовувати різні сценарії протидії кіберзагрозам; різнопланові хакатони, семінари для фахівців з кібербезпеки тощо. Тривалий час проводили і програми для учасників АТО, ООС із навчання програмуванню, кіберзахисту.

Домовилися про системну взаємодію з міською радою, адже кіберзброя у сучасному світі не менш небезпечна, ніж вогнепальна, що вже не перший рік бачимо і в агресії проти України російських загарбників. 

Ужгородська міська рада

 

27 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів