В Ужгороді відбулася зустріч із представниками Консультативної місії ЄС

В Ужгороді відбулася  зустріч із представниками Консультативної місії ЄС
Робочу зустріч із представниками Консультативної місії ЄС із реформування сектору цивільної безпеки України провели сьогодні в Ужгородській міськраді заступник міського голови Василь Пинзеник, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій міськради Вікторія Тарахонич, її заступниця, начальниця відділу міжнародного співробітництва Вікторія Білас.

 

Гості з Фінляндії – старший радник із прикордонних питань Велі-Матті Піува та старший радник із прикордонних і митних питань інтегрованого управління кордонами Пекка Хютіайнен цікавилися життям міста під час війни, прийомом і забезпеченням потреб вимушених переселенців, які тимчасово проживають в Ужгороді, співпрацею з міжнародними партнерами, що надають гуманітарну допомогу, освітніми питаннями, зокрема навчанням у місцевих школах дітей із числа ВПО.

Василь Пинзеник розповів, що життя Ужгорода, як і життя всієї країни, із 24 лютого змінилося. Обласний центр Закарпаття став прихистком для кількох десятків тисяч людей з інших регіонів, де тривали і тривають бойові дії. Перед містом постали виклики – як зустріти, де розмістити вимушених переселенців, зокрема в яких комунальних закладах, як їх забезпечити їжею та всім необхідним. Наголосив, що Ужгород пишається потужним волонтерським рухом, який став пліч-о-пліч із владою, аби допомогти співвітчизникам.

Представники Консультативної місії ще цікавилися роботою пункту пропуску на українсько-словацькому кордоні, чи великі черги, чи є можливість полегшити перетин кордону для гуманітарних вантажів.

Розпитували й про забезпечення освітою дітей із числа ВПО – Василь Пинзеник зазначив, що понад 1000 дітей-переселенців відвідують школи та дитсадки Ужгорода, мають можливість отримувати освітні послуги у повному обсязі, також безкоштовно харчуються в закладах освіти, на це виділили кошти з міського бюджету.

Велі-Матті Піува та Пекка Хютіайнен відзначили готовність КМЄС до подальшої співпраці та підтримки України, яка героїчно бореться з російськими ворогами-окупантами. Заступник міського голови Ужгорода висловив вдячність за допомогу, яку надають країни Європи.

Ужгородська міська рада

 

28 вересня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів