У нацпарку "Синевир" на Закарпатті завершили збір трав для екочаїв (ФОТО)

У нацпарку "Синевир" на Закарпатті завершили збір трав для екочаїв (ФОТО)
Теплі, сонячні осінні дні посприяли фахівцям наукового відділу НПП «Синевир» зібрати доспілу сировину екочаїв.

 

Нині вже заготовлено чимало трав’яних зборів – меліса (MelisaofficinalisL), лофант анісовий (AgastachefoeniculumL), м’ята перцева (MenthapiperataL),котовник  лимонний (NepetacatariaL), календула (Calendula), ромашка (MatricariachamomillaL).

Для початку зібрані чайні рослини, а саме - пагони і листя, добре оглянуті від дефекту і бруду, їх перебрано, видаляючи все травмоване і уражене листя хворобою, відсортовано та  підготовлено до природнього сушіння. 

«Нині всю зібрану сировину розподілено в темному приміщенні  для підв’ялення. Процес сушіння проходитиме шляхом регулярного ворушіння зібраного врожаю до того часу, поки не почнеться в листових пластинах та пагонах хрустіння, зігнувши їх навпіл. Як слід підв'ялені листочки, при стисненні їх у грудку, не повинні випрямлятися, то це означає, що сировина дійшла до необхідної кондиції.Після чого планується їх подрібнення та змішування із заздалегідь приготовленими дикорослими чаями» - говорить наукова співробітниця Тетяна Нірода.

Відповідно до розроблених методик і рецептів їх буде розфасовано і упаковано по пакетах. Для кожного виду сировини є відповідне пакування. У кожну упаковку буде вкладено лист з описом вмісту екочаїв, де вказано назву та місця збору трав, а також, що це виготовлено в НПП «Синевир», плвідомляють у Нацпарку.

НПП «Синевир»

 

17 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів