Подарунок на свята: мукачівці долучилися до всеукраїнської благодійної акції " Дітям від дітей"

Подарунок на свята: мукачівці долучилися до всеукраїнської благодійної акції " Дітям від дітей"

 

Напередодні Нового 2023 року учні Мукачівської ЗОШ#13 долучилися до благодійної акції “Дітям від дітей”. Родини підготували 380 подарунків для тих, хто пережив окупацію та невзмозі створити свято власноруч. Ця акція відгукнулася у серцях багатьох мукачівців. У навчальних закладах міста, діти, з особливою турботою, збирали подарунки та писали листи підтримки одноліткам з деокупованих міст Харківщини: Ізюму, Балаклії та Куп’янська, - пише Ірина Грабко, Карпатський об`єктив.

Директорка ЗОШ #13 Людмила Ковач розповідає, що у її закладі завжди долучаються до акцій допомоги, та ця ідея підкупила своєю емпатичною складовою. 

“Мета цієї акції не так забезпечити їх необхідними речами, а більше подарувати святковий настрій. А що діти завжди чекають на свята? Звісно, солодощі! Важливо, аби у кожному подарунку був лист підтримки. Тобто, діти пишуть від себе слова підтримки, про нашу перемогу, про можливість зустрітися, про міць і силу ЗСУ. Я особисто вірю в те, що прийде час і діти Закарпаття зможуть зустрітись з дітьми Харківщини!”,- каже Людмила Ковач. 

В деокупованих містах наразі проживає близько 2500 тисяч дітей. Як зазначила головна ініціаторка акції ” Дітям від дітей”, уродженка Ізюму Олена Булавенко, то до акції вже долучилися не тільки закарпатські школи ,але й навчальні заклади Київської та Тернопольської областей. Подарунки також передали і з Польщі, тому цей передсвятковий процес можна вважати трохи і  міжнародним. 

“До війни я працювала директором закладу культури в Ізюмі і вся моя робота була пов’язана саме з діточками. Я мала танцювальну студію, де навчалося 150 дітей. Для мене тема дітей близька, бо я їх дуже люблю. Попередній наш проект був про можливість навчатися, ми передали дітям з деокупованих міст ноутбуки. Зараз, коли усі готуються відзначали новорічні свята, наша мета- дати таку можливість і дітям Харківщини”,- каже Олена Булавенко. 

Жінка додає, що потреба у таких звичних для нас речах, як солодощі чи якісь дитячі іграшки, на деокупованих територіях дуже велика.

“Після звільнення населених пунктів у людей з’явилася хоч якась можливість придбати щось із продуктів, бо є можливість завозити харчі та відкривати крамниці. Та виникає інша проблема- відсутність коштів у дорослих. Адже багато батьків залишилися без роботи, без можливості заробляти. Аби ви розуміли 80 відсотків міста Ізюм зруйновано. Тому навіть звичайна шоколадка, там справжня розкіш”,- додає ініціаторка акції. 

Олена Булавенко висловлює вдячність усім, хто долучився до цієї ідеї. Обіцяє, що навіть не зважаючи на небезпечну дорогу до деокупованих міст, зробить усе можливе, аби подарунки знайшли своїх господарів напередодні Нового Року. 

 

 

25 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів