"Угорська національна спільнота Закарпаття отримує максимальну підтримку, всебічну допомогу та розуміння", - Віктор Микита

"Угорська національна спільнота Закарпаття отримує максимальну підтримку, всебічну допомогу та розуміння", - Віктор Микита

 

 

«Угорська національна спільнота Закарпаття отримує максимальну підтримку, всебічну допомогу та розуміння від держави й органів виконавчої влади на місцях» – з такою заявою сьогодні вийшли під час зібрання представники угорської громади в нашому регіоні.

Очільник Закарпатської ОВА зазначив, що за останні тижні держава-терорист росія активно використовує у своїй пропаганді наратив про так звані «утиски угорської спільноти на Закарпатті» та акцентує на участі в цьому Української держави. На жаль, ці фейкові меседжі генеруються й надходять також і з України. Оцінку такій діяльності окремих суб'єктів в умовах воєнного стану дадуть правоохоронні органи. Це в їхній компетенції. Непокоїть і те, що вищезазначені провокації створюють загрозу можливого блокування допомоги ЄС для України, яка зараз є надважливою, та перспектив європейської інтеграції, що є пріоритетом для нашої країни.

"Ми не можемо цього допустити і не дамо використовувати українських угорців як об’єкт для маніпуляцій і ворожої пропаганди. Тому представники угорської національної спільноти Закарпаття сьогодні надіслали чіткий сигнал усім: є максимальна підтримка, всебічна допомога та розуміння від держави й органів виконавчої влади на місцях. Важливо, щоб уся Україна та наші європейські партнери розуміли, що існують лише провокації окремих фізичних осіб, але це питання локальне і воно не стосується державної політики. Як представник Президента на Закарпатті, додам, що представники угорської національної спільноти, котрі проживають на території нашого регіону, є громадянами України, невід’ємними, інтегрованими та органічними членами українського суспільства. Незалежно від етнічного походження, належності до національних спільнот нам гарантуються рівні громадянські, політичні, соціальні, економічні, культурні права і свободи, визначені Конституцією України", - наголосив Віктор Микита.

 

26 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів