Західне МТВ оштрафувало комунальне підприємство на Закарпатті за встановлення неправомірних умов приєднання до мереж водопостачання

Західне МТВ оштрафувало комунальне підприємство на Закарпатті за встановлення неправомірних умов приєднання до мереж водопостачання

 

 

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 31 серпня 2023 року визнала порушенням законодавства про захист економічної конкуренції окремі дії Хустського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства (Закарпатська обл.). Підприємство встановлювало у Технічних умовах на приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення непередбачені законодавством додаткові умови та вимоги.

Під час здійснення заходів державного контролю за дотриманням вимог законодавства про захист економічної конкуренції Відділенням було проведено дослідження діяльності суб’єктів господарювання на ринку послуг з централізованого водопостачання та водовідведення в частині видачі технічних умов у межах міста Хуст (Закарпатської обл.). Зокрема, з’ясувалося, що Хустське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства у період 2021-2022 років за власним рішенням вимагало від замовників технічних умов на приєднання до мереж обладнувати водомірний вузол водоміром класу точності «С» конкретної марки. В той час як чинними законодавчими актами у сфері водопостачання та водовідведення жодних обов’язкових вимог щодо певного метрологічного класу лічильників води не передбачено. При цьому, споживачі не мають можливості відмовитись від послуг цього підприємства та звернутись до іншого суб’єкта господарювання, оскільки Хустське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства є монополістом на відповідному ринку в межах своєї території.

За порушення законодавства про захист економічної конкуренції колегія Західного МТВ АМКУ оштрафувала відповідача на 34 000 гривень. Варто зауважити, що під час розгляду справи, підприємство проінформувало, що припинило дане порушення.

 

03 вересня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів