Про переваги та недоліки фальцевої покрівлі

Про переваги та недоліки фальцевої покрівлі
Фальцева покрівля – сучасний вид покриття для дахів, який використовується в приватному, комерційному та промисловому будівництві. Металеве покриття, що оздоблене надійними з’єднаннями, виконане в простому дизайні та має стримані кольори, знайшло прихильників серед багатьох, хто шукав покриття для даху. Насправді це одне з найдавніших видів покриття, але зараз воно осучаснене, удосконалене та має ще більше переваг для кінцевого споживача.

 

Види замків фальцевої покрівлі

Коли говорять про фальцеву покрівлю, то мова йде про металеві листи, які ще називають панелями або картинами. Ці панелі мають особливість – так зване замкове з’єднання, яке може бути виконане в одному із доступних різновидів:

  • Клікфальц – замок, що сам замикається. Тобто покрівля має приховану систему замків, завдяки чому вдається уникнути отворів безпосередньо на самому покритті.

  • Одинарний фальц – він може бути виконаний в двох положеннях – лежачому та стоячому, завдяки чому буде трохи різнитись зовнішня картина покрівлі.

  • Подвійний фальц – це ще більше надійності, адже замок виглядає, як загорнутий всередину вузол, відповідно не доведеться перейматися, що через це місце проникне волога під покрівлю.

Про плюси використання фальцевої покрівлі

Сітібуд пропонує фальцеву покрівлю від найкращих виробників, а весь асортимент представлено на нашому сайті  https://citybud.in.ua/uk/faltsevaya-cherepitsa/. Обираючи цей вид покриття для свого даху домовласник робить капіталовкладення у тривалу експлуатацію дахової конструкції та мінімізує майбутні витрати на її утримання. Беззаперечними її перевагами вважають:

  • Довготривалий термін служби.

  • Високий рівень герметичності.

  • Легкість виробу.

  • Надійність експлуатації, що означає відсутність ремонтів.

  • Гарний вибір кольорів.

Виготовлена з найнадійніших видів металу, фальцева покрівля отримує додатковий захист у вигляді захисного шару цинку та полімеру. Саме вони гарантують захищеність покрівлі від впливу опадів та вітру, механічних пошкоджень та сонячного випромінювання. Встановлення листів не потребує наявності отворів, а значить це зменшує часові витрати на монтаж, додає надійності даху в цілому.

Чи має фальцева покрівля недоліки?

Про недоліки не завжди люблять говорити, проте в даному випадку їх і небагато у покрівельного матеріалу.

  • Недостатня шумоізоляція. Так, для металевих виробів це слабке місце, однак з ним можна не просто миритися, а зробити все для мінімізації наявного недоліку. Це реально завдяки розумному формуванню шарів під покрівлею, саме вони сформують захист від шумів ззовні.

  • Потреба в облаштуванні блискавковідводу. Про це дійсно варто подбати під час монтажу, бо покриття накопичує статичну електрику, що може викликати небезпеку.

Тобто виходить, що притаманні виробу недоліки можна мінімізувати, головне про них знати та врахувати ці фактори під час облаштування даху.

 

05 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів